'Menzilciler, Ahmet Davutoğlu'nu destekleyebilir'

Ahmet Hakan, Davutoğlu’nun güçlendiği taktirde Menzil tarikatının Davutoğlu’nu da destekleyebileceğini söyleyerek, “Mucizevi bir olay gerçekleşti ve Ahmet Davutoğlu aniden bir numara haline geldi. Hooop! Bütün tarikatlar, cemaatler hemen Davutoğlucu olurlar. Hiç kuşkunuz olmasın” ifadelerini kullandı.

'Menzilciler, Ahmet Davutoğlu'nu destekleyebilir'

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, ‘Menzilciler kimi destekler kimi desteklemez?’ başlığı ile yayınladığı yazısında, “İçine doğduğum kültür gereği, tarikatların, cemaatlerin davranış kalıplarını yakından görmüş, yakından izlemiş biri olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim: Tarikatlar, cemaatler siyasette sağ/muhafazakar siyasetin en güçlüsüne yönelirler” ifadelerini kullandı.

Hakan, ayrıca kabinedeki olası değişikliklere de değinerek, Berat Albayrak, Süleyman Soylu ve Fahrettin Koca dışında kimsenin yerinin “garanti” olmadığını iddia etti.

Hakan’ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

“‘Kimin gideceğini, kimin kalacağını nasıl bilebilirler ki?’ diye soracak olursanız…

‘Onlar bilirler… Bu konuda ustalaşmışlardır… Kokuyu ilk onlar alırlar… Hatta onları izlerseniz, kimin kalıp kimin gideceğini şak diye anlarsınız…’ diye cevap veririm.

Yani ‘Menzil siyasette kimi destekler, kimi desteklemez’ sorusunun yanıtı en baştan bellidir:

Kim kazanırsa onu destekler, kim kaybederse ondan uzak dururlar. Diğer tüm tarikat ve cemaatler gibi.”

Kabinede yapılması beklenen muhtemel değişikliğe de değinen Hakan ayrıca, Berat Albayrak, Süleyman Soylu ve Fahrettin Koca dışındakiler için her an her şeyin olabileceğini söyledi:

“Yalanlara dolanlara, atmasyonlara falan itibar etmeyin.

Ben size yeri en sağlam olan üç bakanın ismini vereyim:

– BERAT ALBAYRAK: Kabinedeki yerini kesinlikle koruyacak.

– SÜLEYMAN SOYLU: Değiştirilmeyecek bakanlar arasında.

– FAHRETTİN KOCA: Yeri sağlam bakanlardan…

Peki ya gerisi?

Gerisi için bir şey diyemem…

Her an her şey olabilir.”