Menzilci müdürden 'açıklama': Allah dostlarına muhabetim var, öğrencileri İslam'a davet ediyoruz

Belören Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Abdullah Özbay, Akit’e yaptığı açıklamalarla adeta itirafta bulundu.

Menzilci müdürden 'açıklama': Allah dostlarına muhabetim var, öğrencileri İslam'a davet ediyoruz

Adıyaman’nın Gölbaşı ilçesine bağlı Belören beldesinde bulunan Belören Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Abdullah Özbay, okulda dini yasaklar uyguladığına ilişkin iddialara yanıt verdi.

AKP’ye yakın Yeni Akit‘e konuşan müdür, Menzil cemaatiyle ilişkili olduğunu kabul ederken, yayınlarını dağıttığı iddiasına ise “iftira” dedi.

“MİLLİ EĞİTİM GELDİ, YAYINLARA RASTLAMADI”

“Menzil’deki mübarek insanlara Allah dostu olmalarından dolayı bir muhabbetim var ama onların kitaplarını dağıttığım asılsız bir iftira.” diyen müdür, bunu da “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı yetkililer, bu iftiranın atıldığı gün okulumuza gelerek incelemelerde bulundu. Kütüphanemizde ya da başka hiçbir yerde söz konusu yayınlara rastlanmadı. Yapılan arama resmi kayıtlara da işlendi” diyerek açıkladı.

“İSLAM’A DAVET EDİYORUZ, SUÇSA…”

Müdür Özbay, kız öğrencilere erkek öğrencilerle konuşma yasağı uygulandığı konusundaki iddiayı yine “dini kural”la açıklayarak “Mesela kızların yanında küfür eden erkekleri uyarıyoruz. Benzeri durumlara şahit olduğumuzda öğrencilerimizi İslam’a uygun şekilde davranmaya davet ediyoruz.” dedi.

Alevi öğrencilere namaz baskısı yaptığı iddiasını da reddeden müdür, “Öğrenci ve velilerimizi İslam’a uygun yaşamaya davet etmemiz suç ise evet suç işliyoruz.” diye konuştu.

Abdullah Özbay hakkında, Alevi öğrencilere zorla namaz kıldırmak istediği iddiası ile suç duyurusunda bulunulmuştu.