VİDEO | Menzil 'şeyh'inin hastane gezdiği görüntüleri gündem oldu

Sağlık Bakanlığı’nda örgütlenmesiyle bilinen Menzil Tarikatı’nın "şeyh"inin, İstanbul Pendik’te yaptırdığı hastaneyi gezdiği anların görüntüleri sosyal medyada gündem oldu.

VİDEO | Menzil 'şeyh'inin hastane gezdiği görüntüleri gündem oldu

AKP destekli Menzil tarikatının lideri Abdulbaki Erol’un Pendik’te tarikata ait bir hastaneyi gezdiği anların görüntüsü gündem haline geldi.

Birkaç yıl öncesine ait olduğu bilinen ve “Şeyh” Erol’un bir ameliyatı sonrası çekildiği iddia edilen görüntülerde, beyaz bir mintan içerisinde hastane koridorunda odaları dolaştığı görülen Erol’a takkeli doktorların eşlik ettiği ve konuşurken “Gavsım” diye hitap ettikleri duyuluyor.

Erol’un ziyaret ettiği hastanenin ‘Emsey’ olan adı da ayrıca dikkat çekiyor. Bu ismin, “Emret Seydam” ifadesindeki kelimelerin ilk hecelerinin birleşiminden oluştuğu belirtiliyor. ‘Seyda’ ise, Menzil tarikatının “şeyh”leri için kullanılagelen bir hitap.

Özellikle Güneydoğu illerindeki devasa örgütlenmesi ve ticari faaliyetleri ile öne çıkan Menzil tarikatının, kamuda kimi bakanlıklarda kadrolaştığı yönünde sayısız haber yayımlanmıştı. Bu bakanlıkların başında da Sağlık Bakanlığı geliyordu.