Memur-Sen'de lüks araç saltanatı: Üyelerin parasıyla Audi'ler ve Passat'lar alındı

AKP'ye yakın Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen yönetiminin çok sayıda lüks araç aldığı belirtiliyor.

Memur-Sen'de lüks araç saltanatı: Üyelerin parasıyla Audi'ler ve Passat'lar alındı

Hükümet ile kamu çalışanları arasında yapılan toplu sözleşmede önümüzdeki iki yıl % 4+4 ve 3+3’lük sefalet zammında anlaşan Memur Sen, çalışanların tepkisini çekmişti.

Son derece düşük zammın yanı sıra özlük ve sosyal haklar anlamında da sıfır kazanım elde eden Memur-Sen’e bağlı sendika yönetimlerinin bir de bunun üzerine, üyeleriyle dalga geçer gibi sıfır km ultra lüks araçlar aldıkları öğrenildi.

Kamudanhaber.net sitesinin Memur-Sen’e bağlı Sağlık-Sen şubesi üyelerine dayandırdığı bilgiye göre, Sağlık Sen Genel Merkez yönetimi Ankara’da 7 adet sıfır araç satın aldı. Piyasa değeri 230 bin TL olan 7 adet Volkswagen Passat marka araçların sendika genel başkanlarına “hediye” edildiği öne sürülüyor.

Başkanın kendisine ise son model AUDİ A6 TDI Quattro 204HP marka araç aldığı belirtiliyor. Bu aracın piyasa fiyatı da 648 bin TL. Bu para ise bir hemşirenin tam 15 yıllık maaşı ediyor.

Üyelerden topladığı aidatla oluşan geliri aylık 3 milyon TL’nin üzerinde olan sendikanın üyeye yönelik hiçbir masrafı olmadığı ve sendikada toplanan parayı sendika yöneticilerinin konforu için çarçur ettiği belirtiliyor.

YERELDE DE SIFIR KM!

Sendika yönetiminin üyelerinin daha ne kadar parasını bu şekilde harcadığı bilinmiyor ancak Sağlık Sen Zonguldak Şube yönetiminin satın aldığı lüks araç durumunun yerellerde de farklı olmadığını gösteriyor.

Yerel Pusula Gazetesi‘nin haberine göre Sağlık-Sen Zonguldak Şubesi de Skoda Süper B model, sıfır km bir araç aldı. Piyasa değeri 390 bin liraya kadar çıkan bu aracın ne kadar alındığı ise bilinmiyor.

Bunun yanı sıra Sağlık Sen Zonguldak Şubesi de sıfır km Skoda Süper B bir araç alındı. 390 bin liraya kadar fiyatı olan bu aracın ne fiyata alındığı bilinmiyor.