Melih Gökçek'in borçları bitmiyor: ABB’nin 118 milyon TL kira borcu çıktı

Ankara Büyükşehir Belediyesinin Atatürk Orman Çiftliğine Melih Gökçek döneminden kalan 118 milyon lira borcu olduğu ortaya çıktı.

Melih Gökçek'in borçları bitmiyor: ABB’nin 118 milyon TL kira borcu çıktı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu süre boyunca adı sürekli yolsuzluk, tehdit ve belediyeyi maddi zarara sokan uygulamalarla gündeme gelen Melih Gökçek şimdi de ödenmeyen borçlarla gündemde.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla istifa eden Ankara Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Melih Gökçek’in döneminden belediyenin Atatürk Orman Çiftliğine 118 milyon lira borcu olduğunu ve belediyenin 2013 yılında Atatürk Orman Çiftliği ile imzaladığı protokolü de ihlal ettiğini açıkladı.

“GÖKÇEK, KENDİ DÖNEMİNİN BORÇLARININ ÖDEMESİNİ BU DÖNEME BIRAKMIŞ”

Göreve geldiği 1994 yılından istifa ettiği 28 Ekim 2017’ye kadar Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Melih Gökçek’in Ankara halkına verdiği zararın her gün yeni bir aşamasına tanık olduklarını söyleyen Erdoğdu, “Şimdi öğreniyoruz ki Sayın Gökçek, Atatürk’ün mirası Atatürk Orman Çiftliği’ne de toplamda 118 milyon TL kira borcu takarak ödemesini bu döneme bırakmış” dedi.

Meclis KİT Komisyonu, denetim kapsamında bulunan Atatürk Orman Çiftliğinin 2011- 2016 yılları arasındaki KİT raporlarına CHP’li üyelerin itiraz ederek yönetimden cevap istediğini belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu şunları söyledi:

“Belediye birikmiş olan 33 milyon 780 bin 128 lira borcunu 34 taksitte ödese de Sayıştay’ın belediyenin AOÇ’ye olan borcunun azalmak bir yana arttığını tespit etti. Atatürk Orman Çiftliği Yönetimi’nden komisyona gelen cevaba göre, ödemediği kiralar nedeniyle belediye hakkında 7 adet icra takip dosyası açılmış. 4 adet de daha önceden açılmış ama bakiyesi kalmış icra takip dosyası mevcut. Belediyenin 2015 yılı ve öncesine ait olan kira alacakları 24 Ağustos 2015 tarihinde kira protokol zeyilnamesi ile 33 milyon 780 bin 128 TL’nin ödemesi için yapılandırılması neticesinde, faiz hariç anapara ödemesi için yapılan borç yapılandırılması neticesinde, faiz hariç anapara ödemesi yapılmış. Borç yapılandırması haricinde AOÇ’nin 15 Mart 2018 tarihi itibariyle kira alacakları toplamı 67 milyon 160 bin 724 TL ile ilgili hukuki işlem yapılmış.”

“GÖKÇEK, BELEDİYEYİ VE ANKARA HALKINI ZARAR SOKTU”

Atatürk Orman Çiftliği’nden gelen yanıtta, gerek belediye tarafından gerek icra dosyalarındaki haciz işlemlerinden kaynaklı olarak 14 milyon 212 bin 580 TL’nin tahsil edildiğinin belirtildiğini ifade eden Erdoğdu, “7 Mart 2019 tarihinde Belediye ile takibe konulmuş veya konulmamış 118 milyon 972 bin 660 TL tutarında tüm alacaklarla ilgili borç yapılandırma protokolü imzalanmış. Yani Melih Gökçek tüm diğer borçlar gibi bu borcun ödemesini de CHP’li Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne yıktı. Gökçek, belediyenin borcunu zamanında ödemeyerek aynı zamanda belediyeyi dolayısıyla Ankara halkını zarara sokmuş oldu” diye konuştu.