Melenchon: Macron Guaido'yu tanıyorsa Sarı Yelekliler'in lideri de Fransa cumhurbaşkanı olsun

Fransa'da muhalif lider Jean-Luc Melenchon, Cumhurbaşkanı Macron'un Juan Guaido'yu Venezuela'nın geçici devlet başkanı olarak tanıma kararına ''Bu metodları kullanırsak Sarı Yeleklerin lideri de Fransa cumhurbaşkanı olur'' sözleriyle tepki gösterdi.

Melenchon: Macron Guaido'yu tanıyorsa Sarı Yelekliler'in lideri de Fransa cumhurbaşkanı olsun

Fransa’da muhalif lider Jean-Luc Melenchon, Cumhurbaşkanı Macron’un Juan Guaido’yu Venezuela’nın geçici devlet başkanı olarak tanıma kararına ”Bu metodları kullanırsak Sarı Yeleklerin lideri de Fransa cumhurbaşkanı olur” sözleriyle tepki gösterdi.

Sputnik‘te yer alan habere göre, Boyun Eğmeyen Fransa Hareketi’nin lideri Jean-Luc Melenchon, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Juan Guaido’yu Venezuela’nın geçici devlet başkanı olarak tanıma kararının iyi bir karar olmadığını belirtti.

Melenchon, “Böyle yapılırsa nereye doğru gideceğiz? Bu metodları kullanırsak (Sarı Yeleklerin öncü isimlerinden) Eric Drouet Fransa’nın Cumhurbaşkanı olur” sözlerine yer verdi.

Macron, pazartesi günü sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Venezüella halkının kendilerini özgürce ve demokratik şekilde ifade etme hakkı olduğunu belirterek, “Fransa, seçim sürecini başlatmak için Juan Guaido’yu Venezuela’nın geçici devlet başkanı olarak tanıdı. Bu geçiş sürecinde AB ile kurulan Uluslararası Temas Grubu’nu destekliyoruz” ifadelerini kullanmıştı.