Mekke'de inşaat işçilerinin grevi kazanımla sonuçlandı

"İnşaat işçisi memlekette ya da gurbette haksızlığa, sömürüye karşı birlikte mücadele verdikçe sömürü çarkı yıkılacaktır."

Mekke'de inşaat işçilerinin grevi kazanımla sonuçlandı

Mekke’de devam eden bir otel inşaatında çalışan Türk işçiler, ücretlerinin aylardır ödenmemesi nedeniyle greve çıkmıştı. İşçiler grevi kazanımla sonuçlandırdıklarını açıkladı.

Suudi Arabistan’ın Mekke kentinde, inşaat firması Baytur’un bünyesindeki Aysekar’ın, ‘Jabal Omar’ isimli otel projesinin inşaatında çalışan işçilerin aylardır ücretleri ödenmiyordu. 8 günlük grev kazanımla sonuçlandı.

İşçilerin grevine öncülük eden İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN), “Mekke grevi kazanımla sonuçlandı” açıklamasını yaptı.

Açıklama şöyle:

“MEKKE GREVİ KAZANIMLA SONUÇLANDI

Suudi Arabistan’ın Mekke kentinde ödemeyen ücretleri için sekiz gündür gerçekleştirdiğimiz grev kazanımla sonuçlandı.

İnşaat işçisi memlekette ya da gurbette haksızlığa, sömürüye karşı birlikte mücadele verdikçe sömürü çarkı yıkılacaktır.

Mekke’de kazanımla sonuçlanan grev sonrası inşaat işçilerinin açıklamasını paylaşıyoruz.

İNŞAAT VE YAPI İŞÇİLERİ SENDİKASI

İLETİŞİM:05069894954″

‘İYİ-SEN 11 GURBETTE 5 GREV ÖRGÜTLEDİ’

Konuyla ilgili Manifesto’ya konuşan İYİ-SEN Genel Başkanı Ali Öztutan’ın değerlendirmeleri ise şöyle:

“Sendikamız iki yıllık kısa tarihinde memlekette 11 gurbette 5 grev örgütledi. Bu grevlerin hepsi kazanımla sonuçlandı. Sendikamız devreye girmesiyle birçok şantiyede greve gerek kalmadan hak gaspının önüne geçtik. Havalimanı, Bayburt Grup gibi birçok şantiyede yaşanan eylemlere ve işten çıkarmalara ölçeğimizin çok üstünde etkimiz oldu.

Sendikamız kısa tarihindeki başarıları inşaat işçileri içerisinde temsiliyetimizi artırmıştır. Bu temsiliyet örgütlü bir işçi hareketi yaratılması ve işçi sınıfı içerisinde öncü bir kolun çıkması hedefimize bizleri yakınlaştırmıştır.

Şantiye komitelerimiz kurarak ve kurulu olan yerlerde komitelerimizi güçlendirerek sendikamızın inşaat işçileri içerisindeki mevzisini artıracağız.”