Mehmet Şimşek, Katar Büyükelçisi ile yemekte

Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Katar Büyükelçisi Salem Mubarak Al-Shafi ile akşam yemeğinde bir araya gelmiş.

Mehmet Şimşek, Katar Büyükelçisi ile yemekte

Adı Ali Babacan’ın öncülüğündeki yeni parti ile de anılan eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in, Katar Büyükelçisi Salem Mubarak Al-Shafi ile akşam yemeğinde bir araya geldiği ortaya çıktı.

Yeniçağ’dan Orhan Uğuroğlu’nun haberine göre Şimşek, Ankara’da Katar Büyükelçisi ile Ankara’nın ünlü bir kebapçısında akşam yemeğinde buluştu.

Ali Babacan’ın kuracağı partide yer alması beklenen eski bakan Şimşek’in, parti kurma çalışmaları sürerken Katar Büyükelçisi Salem Mubsrak Shafi ile yemekte buluşmasının, Ankara kulislerinde farklı yorumlara yol açtığı belirtiliyor.

Haberde aktarılana göre Mehmet Şimşek, Katar-İngiliz ortaklığı tarafından Londra’da kurulan bir şirkette CEO olarak çalışıyor.

Uğuroğlu, Şimşek’in gerek Babacan, gerekse Davutoğlu ile de zaman zaman görüştüğünü söylüyor.

ERDOĞAN HEDEF ALMIŞTI

Şimşek, en son Şehir Üniversitesi üzerinden başlayan krizde AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından “Halkbank’ı dolandırmakla” suçlanmıştı. Erdoğan, partisinin İstanbul’daki toplantısında yaptığı konuşmada şu iddiaları öne sürmüştü:

“Türkiye’de hiçbir üniversiteye tapu devri yoktur, olmamıştır. Bu mülkiyet devrini yaparken (Davutoğlu’nun) yanında Ali Babacan, Mehmet Şimşek, Feridun Bilgin var. Halkbank’tan kredi alıyorlar. Halef selef olduğumuz cumhurbaşkanı aradı ‘Arzu ederseniz bunu çözersiniz’ dedi. Buranın hamisi Marmara Üniversitesidir. Biz ne oradaki öğrencilerin ne de akademisyenlerin düşmanıyız. Burada Halk Bankasının dolandırılması söz konusu. Bunlar Halk Bankası’nı da dolandırmaya çalışıyorlar. Halk Bankası’ndan kredi talebinde bulunuyorlar. Halk Bankası ciddi bir kredi veriyor. Maalesef bunlar, ödeme planında Halk Bankası’na ödemeleri yapmıyorlar. Halk Bankası da kendilerini sürekli uyarıyor. Şu anda borçları 417 milyon noktasında.”