Mehmet Şimşek 'izin' istemiş: Çalışıp para kazanmam lazım, yoksa geçinemem

Eski Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek'in Ali Babacan'dan "Ne olur bana bir yıl süre verin. Bir yıl çalışıp para kazanmam lazım." diyerek 'izin' istediği belirtiliyor.

Mehmet Şimşek 'izin' istemiş: Çalışıp para kazanmam lazım, yoksa geçinemem

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, AKP’den istifa eden Ali Babacan’ın partisine katılacağı iddia edilen eski Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek’le ilgili son durumu köşesine taşıdı.

Altaylı, Şimşek’in bir sene daha para kazanmak için Babacan’dan ‘izin’ istediğini, “Ne olur bana bir yıl süre verin. Bir yıl çalışıp para kazanmam lazım. Aksi takdirde geçinemem.” dediği belirtti.

Altaylı’nın yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Ali Babacan’ın Gül kokulu partileşme sürecinde en çok konuşulan konulardan biri de eski bakan Mehmet Şimşek’in Babacan’ın yanında yer alıp almayacağı. Oldukça güvenilir bir kaynaktan gelen bilgiye göre, Mehmet Şimşek “Şimdilik” kaydı ile izin istemiş. Yani yeni partinin, partileşme sürecinde başlangıçta yer almayacakmış. Nedeni ise son derece insani. Kendisini partiye davet eden Gül ve Babacan’a Şimşek’in yanıtı şu olmuş: “Ne olur bana bir yıl süre verin. Bir yıl çalışıp para kazanmam lazım. Aksi takdirde geçinemem.”

Hatırlanacağı üzere Habertürk’ün AKP’ye yakın yazarı Nagehan Alçı, Mehmet Şimşek için “Babacan hareketinin içinde değil tam göbeğinde” demişti. Şimşek’in daha sonra Erdoğan’la görüştüğü, Erdoğan’ın Şimşek’e “Zaman zaman bir araya gelelim” dediği öğrenilmişti.