Mehmet Görmez'den tarikatlara 'sonunuz FETÖ gibi olur' uyarısı

Eski Diyanet İşleri Bakanı Mehmet Görmez'in tarikatlara yönelik, "Asya ve Afrikaya'ya hastalıklarınızı götürmeyin" deyip 'FETÖ' uyarısı yaptı. Görmez'e sözünü ettiği kıtalara gittiği bilinen İsmailağa tarikatına mensup Ahmet Mahmut Ünlü'den 'tepki' geldi.

Mehmet Görmez'den tarikatlara 'sonunuz FETÖ gibi olur' uyarısı

Eski Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in geçtiğimiz aylarda katıldığı “İslam Dünyası: Birliktelik Modeli ve Gelecek Perspektifi” isimli bir sempozyumda dikkat çeken ifadeler kullandığı ortaya çıktı.

Görevden ayrılışının ardından yeni kurulan İslam Düşünce Enstitüsü’nun (İDE) başına geçen Görmez, düzenlenen sempozyumda “yardım kuruluşu” görüntüsü altında Türkiye’den Afrika ve Asya ülkelerine giderek buralarda faaliyet gösteren tarikat ve cemaatlere yüklendi.

“Afrika’ya gidiyorsanız oraya kendi takkenizi, kendi cübbenizi, kendi sarığınızı taşımayın. Kendi hastalıklarımızı taşımamalıyız.” diyen Görmez bir de ’15 Temmuz’ üzerinden ‘FETÖ’ uyarısı yaparak “Aksi takdirde kendi hastalıklarını İslam ümmetinin en zor zamanında taşıyan hareketin 15 Temmuz’da bu millete ve bütün İslam dünyasına yaptığı ihanete hep birlikte şahit olduk, ondan ders almamış oluruz.” ifadelerini kullandı.

İSMAİLAĞA ALINDI: SAKALSIZ ZINDIKLARLA NE ALAKAMIZ VAR?

Görmez’in bu sözlerine İsmailağa tarikatının ‘ünlü’sü Ahmet Mahmut Ünlü’den tepki geldi. Sosyal medya hesabı aracılığıyla paylaşımda bulunan Ünlü, konuşmasını paylaştığı Görmez’in “takke, sarık ve cübbeyi aşağıladığını ve bunları hastalık saydığını” ileri sürdü.

Ahmet Mahmut Ünlü şu ifadeleri kullandı:

“İyi ki Görmez’i önceden görmüşüm! İsmâilağa gibi cemaatlerden hâlâ seveni varsa bu yazı onlara ithâf olunur. Bakın, Görmez aslında sünnette vârid olan aslında İsmâilağa’ya hâs bir şey olmayan takke, sarık ve cübbeyi nasıl aşağılıyor, İsmâilağa gibi cemaatlerin Mâturîdî ve Hanefî mezheblerini nasıl hastalık sayıyor? İşte İsmâilağa’ya gelip “Bütün dünyâ Türkiye’ye bakıyor, Türkiye size bakıyor” diye metheden Görmez’in gerçek yüzü bu! Bundan dolayı biz onun tehlikesine dikkat çekmiştik
İnsanlara sünnette vârid olan takke, sarık ve cübbe gibi fazîletli amelleri öğretmenin, 15 Temmuz’daki metruş, takkesiz, cübbesiz, sarıksız ve sakalsız kâtillerin zındıkların ameliyesi ile ne alakası var?!”