Mehmet Bekaroğlu'ndan Bakan Soylu'ya: Allah belanı versin diyorum

CHP'li Mehmet Bekaroğlu, polisin cinsel saldırısına uğrayan öğrenciyi hedef alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya ""Allah belanı versin" dedi.

Mehmet Bekaroğlu'ndan Bakan Soylu'ya: Allah belanı versin diyorum

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Ankara’da gözaltına alınırken polisin cinsel saldırısına maruz kalan üniversiteli Merve Demirel’le ilgili  “Babası FETÖ’den ihraç, kardeşi DHKP-C’li proje kadın” diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya “Allah belanı versin” dedi.

TBMM’de düzenlediği basın toplantısında konuşan Bekaroğlu, daha önce Soylu’ya dönük benzer bir ifade kullandığı için hakkında dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke düzenlendiğini hatırlatırken, “Allah belanı versin diyorum. Tekrar mahkemeye versin” dedi.

CHP’li vekil, aynı olayı “Telaşın getirdiği yanlış hareket” olarak yorumlayan ve bunun basına servis edilmesini emniyet teşkilatını yıpratmaya yönelik olduğunu söyleyen AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin’e de tepki gösterip, “Tacizci polise sahip çıkıyor. Onun polisi, sanki bizim polisimiz değil. İktidarlarını kurtarmaya çalışıyor aslında, ayağının altından kayıp giden iktidarını kurtarmaya” diye konuştu.