Mehmet Barlas 'açıkladı': Türkiye'de savaş ekonomisi uygulanıyor, zamlar savaşı fonlamak için

Sabah yazarı Barlas, "Trump bize ajan papaz Brunson krizinde saçma sapan yaptırımlar uyguladı ama bizi yok etmedi." dedi.

Mehmet Barlas 'açıkladı': Türkiye'de savaş ekonomisi uygulanıyor, zamlar savaşı fonlamak için

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yükselen hayat pahalılığına karşı gelen tepkileri, askeri operasyonlar için mermiye ihtiyaç olduğunu söyleyerek yanıtlamaya çalışmış, “Ne diyorlar; domates, patlıcan, patates, sivri biber… Düşünün bir merminin fiyatı nedir, düşünün.” demişti.

Erdoğan’ın yoksulluğu ve sömürüyü “cephane”yle perdelediği bu sözleri, son dönemde arkası kesilmeyen zamların ardından AKP’nin yayın organı Sabah‘ta da savunuldu.

Gazetenin yazarlarından, her dönemin yandaşı olarak bilinen Mehmet Barlas’ın, “Trump’ı hedef alan saldırılar tırmanırken biz de onun halinden anlamalıyız” başlıklı yazısında, “mağdur” olarak göstermeye çalıştığı Trump’ın politikalarını övdü.

Barlas, “Bahtsız” dediği Trump’ın “Türkiye ekonomisini yok etme” tehdidi savurduğu paylaşımını, Hillary Clinton’a baskın çıkmak için yaptığını öne sürdü.

“Trump’a gereksiz tepkiler göstermemeli” diyen Barlas, zamlar konusunda da “Türk ekonomisinin bunalım yaşamasının sorumlusu olarak Trump’ı görmeyelim.” diyerek ABD liderine toz kondurmama çabasını sürdürürken şöyle devam etti:

“FETÖ projeleri olan 17-25 Aralık krizini, Gezi kalkışmasını ve 15 Temmuz darbe girişimini hatırlayalım. Ayrıca Türkiye terörle savaşırken adeta bir savaş ekonomisi içinde bulunuyor. Kamu hizmetlerine yapılan zamlar, bir anlamda bu savaşı da fonlamak içindir. Trump bize ajan papaz Brunson krizinde saçma sapan yaptırımlar uyguladı ama bizi yok etmedi.”