Mehmet Ağar'dan 'yeni parti'ler yorumu: Allah göstermesin...

Mehmet Ağar, yeni partilere ilişkin yaptığı yorumda “Yeni kurulacak partileri mutlaka vazgeçirmek lazım. Aksi takdirde çok ağır sonuçları olur” dedi.

Mehmet Ağar'dan 'yeni parti'ler yorumu: Allah göstermesin...

Başkanlığını Nedim Abi’nin yaptığı Suriçi Grubu isimli platformun Topkapı Akgün Otel’de düzenlediği etkinlikte konuşan Ağar, “milliyetçi – muhafazakâr” iktidarı parçalamak için siyasi teşebbüslerin olduğunu ifade ederek, “Bu büyük milliyetçi muhafazakar iktidarı parçalamak için siyasi teşebbüsler var, Allah göstermesin” ifadelerini kullandı.

“DEVLET HİZMETİNDE OLAN KİMSEYİ ÜZMEK İSTEMEM AMA”

“Tıpkı geçmişte olduğu gibi, ortaya çıkan bu büyük milliyetçi muhafazakar iktidarı, paralamak ve parçalamak hususunda bir takım siyasi teşebbüslerin olduğunu görüyoruz.” diyen Ağar, sözlerine şöyle devam etti:

Tabii ben geçmişte devlet hizmetinde olan kimseyi üzmek istemem. Ama onların da bizleri üzmemesini istemek hakkımız. Kişisel anlamda bir takım problemler olabilir. Kolaylıkla geldikleri makamlardan uzaklaşabilirler. Ama bütün bunları kendi kişisel davası haline getirmek suretiyle, milletimizin büyük bir çoğunluğunun kalbi safiyane ile destek verdiği bir yapıyı, karşı grupların etkisi altında kalarak ve işbirliği yaparak, burayı çökertmenin hiçbir anlamı yoktur.

“SONUÇLARI AĞIR OLUR”

Ağar, “Ana gövde içinden bir takım particikler kurmak suretiyle, yüzde 0,5 oyun bile önemli olduğu bir yapıda, sadece ve sadece kişisel kavgalar veyahutta iktidar hevesi yüzünden bu büyük iktidarı parçalamanın Türkiye’ye getireceği hiçbir faydası yoktur.” diye konuştu. Ağar ayrıca, “İnşallah Allah bize bunu göstermez.” dedi.

Ağar, “Yeni kurulacak partileri mutlaka vazgeçirmek lazım. Aksi takdirde çok ağır sonuçları olur” dedi.

Mehmet Ağar’ın oğlu AKP Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar’ın Malatya’da yaptığı bir konuşmasında “Cumhurbaşkanı denince bize Allah gibi geliyor” ifadelerini kullanmıştı.

Suriçi Platformu’nun düzenlediği benzer bir etkinliğe Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da katılmıştı