Meğer YSK AKP'ye 'tuzak' kurmuş!

Eski AKP'li vekil Mehmet Ocaktan, YSK'nın kararının iktidara "tuzak" olduğunu ve AKP'nin bu sonuçtan mutlu olmadığını düşündüğünü belirtti.

Meğer YSK AKP'ye 'tuzak' kurmuş!

31 Mart seçimlerinden bu yana geçen 1 aydan fazla sürede Türkiye’nin gündemini İstanbul seçimleriyle ilgili olarak AKP’nin iptal talebiyle itiraz başvuruları işgal etti. Pazartesi günü itibariyle de YSK’dan iktidarın talebine uygun şekilde iptal kararı geldi.

AKP’nin “küskün”lerinin toplandığı Karar gazetesinde ise YSK’nin İstanbul seçimlerini iptal kararının “iktidara tuzak” niteliğinde olduğu ve AKP’nin bu sonuçtan mutlu olmasının mümkün olmadığı savunulabildi.

AKP eski milletvekili Mehmet Ocaktan, “YSK AK Parti’ye ver demokrasiye tuzak kurdu” başlıklı yazısında, iptal kararı için “Artık sokaktaki insan bile biliyor ki bu kararla Türkiye’de hukuk iptal edilmiştir ve demokrasi ağır yaralıdır.” dedi.

Kararı duyduğunda “Eyvah YSK AK Parti’nin ve demokrasinin altını oyuyor” diyerek hayıflandığını belirten Ocaktan, “Acaba bu işlerin arkasında bilmediğimiz bir güç var da, AK Parti’yi bitirmek için böyle oyunlar mı tezgahlıyor” diye düşünmeden edemediğini belirtip MHP’nin etkisine işaret etti.

“MHP lideri Bahçeli’nin seçimin iptali konusunda bu kadar coşkulu olmasından bile huylanmıyorum desem yalan olur.” diyen Ocaktan, “Herhalde hiçbir siyasi parti, özellikle de AK Parti gibi yıllarca milletin teveccühünü kazanarak bugünlere gelmiş bir parti kendi itibarını zedeleyecek böyle bir karardan mutlu olmaz” ifadelerini kullandı.

Devamla, “Maalesef YSK verdiği bu iptal karıyla, Türkiye’yi siyaseten bir belirsizlik koridoruna sürüklemiştir. YSK hukuka hile yaparak, sadece siyasi kaygılarla verdiği bu kararını Türkiye toplumuna ve dünyaya nasıl izah edecek doğrusu çok merak ediyorum.” diye yazan Ocaktan, YSK’nın “Türkiye’nin bugününe ve geleceğine zarar vereceği aşikar olan bir kararın altına imza attığını” savundu.

“Küskün” yazar, yazısını şöyle sona erdirdi: “Öyle anlaşılıyor ki bundan sonra dolar zirve yapıp Türk parası değer kaybettiğinde, zaten kriz içinde olan ekonomimiz daha da kötüleştiğinde, dünyada Türkiye’nin itibarı her zedelendiğinde, YSK’da elleri demokrasiye karşı kalkan 7 üyeyi bolca anmaya devam edeceğiz.”

Ocaktan gibi yıllar yılı AKP saflarında Türkiye’nin gerici ve piyasacı dönüşümü için siyaset ve kalemşörlük yapan isimlerin Ahmet Davutoğlu ve Abdullah Gül merkezli ayrışmalara paralel olarak yaptıkları ve üstelik yine özünde AKP’yi aklayan çıkışları, tepkiyle karşılandı.