Mecliste 1 vekille temsil edilen BBP’nin Başkanı: Temsilde adalet TBMM'de şu anda en üst noktada

AKP listelerinden Ankara 1. sıradan aday gösterilen ve milletvekili seçilen Mustafa Destici, TBMM'deki 'temsilde adalet'tem bahsetti.

Mecliste 1 vekille temsil edilen BBP’nin Başkanı: Temsilde adalet TBMM'de şu anda en üst noktada

Mecliste 1 vekille (kendisi) temsil edilen BBP’nin Başkanı Mustafa Destici, “Temsilde adalet TBMM’de şu anda en üst noktada. Neredeyse seçime katılmayan, kazanan bütün partiler temsil ediliyor” diye konuştu.

AKP listelerinden Ankara 1. sıradan aday gösterilen ve milletvekili seçilen Mustafa Destici’nin partisinden 17 kişi daha aday gösterilmiş ancak seçilememişti. Destici’nin partisinden pek çok isim, ‘seçilemeyecek yerlerden’ kontenjan verildiği için bu milletvekili pazarlığına tepki göstermişti.

Destici, milletin bugüne kadar muhtıracılara da darbecilere de yol vermediğini bundan sonra da vermeyeceğini belirttiği konuşmasında, “Ülkemiz o dönem nasıl 28 Şubat günlerine geldi, gençlerimize o günleri anlatmamız lazım. Temsilde adalet TBMM’de şu anda en üst noktada. Neredeyse seçime katılmayan, kazanan bütün partiler temsil ediliyor. Yüzde 99’un üzerinde bir temsil sağlamış vaziyette. Artık millet kimi seçmişse o 5 yıl ülkeyi yönetecek” diye konuştu.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, 28 Şubat’a dair yaptığı değerlendirmelerde, “Bin yıl sürer diyenlere inat, 28 Şubat’ı çok kısa sürede tarihe gömdük.” dedi ve şöyle devam etti:

“28 Şubat’ın o günkü mağdurları elhamdülillah bugün alınları ak, başları dik bir şekilde yollarına devam ediyor. 28 Şubat’ın mimarlarının ise bugün toplumun içerisine çıkmaya yüzleri yok. Aynen 1980 darbesini yapan darbeciler ve diğer darbeciler gibi. Bu millet bugüne kadar muhtıracılara da darbecilere de yol vermedi bundan sonra da vermeyecek. Ülkemiz o dönem nasıl 28 Şubat günlerine geldi gençlerimize o günleri anlatmamız lazım.”

Mecliste her partinin temsil edildiğini dile getiren Destici, ‘parlamenter sistem’ için ise; krizlere, kaoslara çok kolay zemin hazırlayabilen bir sistemin geçmişte var olduğunu söyleyerek, “bu sistemin değişmesi için 16 Nisan 2017’de yapılan halk oylaması kampanya sürecine destek verdik” dedi.

Destici, “Temsilde adalet TBMM’de şu anda en üst noktada. Neredeyse seçime katılmayan, kazanan bütün partiler temsil ediliyor. Yüzde 99’un üzerinde bir temsil sağlamış vaziyette. Artık millet kimi seçmişse o 5 yıl ülkeyi yönetecek.” diye konuştu.