Meclis Başkanı Şentop'ta 'görevine iade edilen personel' endişesi: Siyasilere ulaşabilirler

Sayıları 15'e yakın olduğu belirtilen Meclis personelinin 'FETÖ' soruşturması sonrası göreve iade edilmesini Başkan Mustafa Şentop kabul edilemez buldu.

Meclis Başkanı Şentop'ta 'görevine iade edilen personel' endişesi: Siyasilere ulaşabilirler

TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un OHAL Komisyonunun 15’e yakın TBMM personeli hakkında görevine iade kararı vermesi üzerine  harekete geçtiği ve yeni bir soruşturma istediği öğrenildi.

‘FETÖ’ şüphelisi olarak haklarında soruşturma yürütülmüş olan 15’e yakın personelin göreve iadesi üzerine Şentop’un talimatıyla OHAL Komisyonu’na özel bir heyet “sır” bir ziyaret gerçekleştirdi.

TBMM Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Hakkı Erol başkanlığındaki TBMM heyeti, OHAL Komisyonu Başkanı Salih Tanrıkulu’na “Personelimiz siyasilere kolay ulaşabilir” uyarısında bulundu.

Milliyet’in edindiği bilgiye göre, OHAL Komisyonunun 15’e yakın TBMM personelin hakkında görevine iade kararı verince TBMM Başkanı Şentop, Meclis bürokrasisiyle bir toplantı yaptı. TBMM’nin ‘FETÖ’ iltisakını gerekçe göstererek “memuriyetten atılması şart” diye rapor hazırladığı personelin işe dönmesinin kabul edilemez olduğunu belirten Şentop, söz konusu personel hakkında yeniden suç duyurusunda bulundu.

YENİDEN MİT’E HAVALE

Bunun üzerine TBMM’deki personelin ‘FETÖ’cü olup olmadığı konusunda hem güvenlik soruşturması yürüten ve bu doğrultusunda Meclis’e listeler gönderen MİT ile yeniden temas kuruldu. MİT ve Emniyet İstihbarat’a gönderilen yazılarda TBMM’de ihraç edilen veya edilme sürecinde olanların dosyalarında bir eksiklik oluşmaması için gerekli işlemler konusunda işbirliği istendi.

TBMM heyetinin OHAL Komisyonu’na ziyareti martın ilk haftasında gerçekleştirildi. Bu ziyarette Meclis heyeti A.K. isimli personel özelinde iade kararı verilen 15’e yakın isim konusunda Meclis’in hassasiyetlerini anlattı. Heyet, OHAL Komisyonu Başkanı Salih Tanrıkulu’nda ihraç kararlarının verilmesi sürecinde TBMM ile iş birliği konusunu gündeme getirdi. Tanrıkulu ise OHAL Komisyonu olarak kararlarını “objektif” kriterlere göre verdiklerini, verilen her iade kararının dosyadaki delillendirmeler ışığında hayata geçirildiğini, herhangi bir kişi veya siyasetçinin OHAL Komisyonu’nu etkileyemeyeceği bilgisini iletti.

TBMM yönetimi, personel arasında hala ‘FETÖ’cü olup olmadığı konusunda MİT’ten ve emniyet birimlerinden gelen raporlar doğrultusunda, yüz yüze görüşmeler gerçekleştiriyor.