MEB'e 81 il için genelge yazdıran korku

Üniversitelerdeki mezuniyet törenlerinin ardından liselerde de öğrencilerin okul yönetimi ve iktidara yönelik eleştirileri MEB’i harekete geçirdi.

MEB'e 81 il için genelge yazdıran korku

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), liselerde öğrencilerin mezuniyet törenlerinde yaşanabilecek olası protestolara karşı “tedbir” genelgesi yayımladı.

Bakan Ziya Selçuk imzasıyla 81 ildeki okullara gönderilen genelgenin amacı “Türk milli eğitiminin genel ve özel amaçları ile örtüşmeyen durumların meydana gelmemesi” diye açıklandı.

TEDBİR ALINACAK

Bakanlığın genelgesinde “Etkinlikler sırasında öğrencilerin her türlü zararlı alışkanlıklardan, olumsuz/uygunsuz davranışlardan ve aşırılıklardan korunması amacıyla okul yöneticileri, okul-aile birliği ve öğretmenlerce gerekli tedbirler alınacak ve velilerle işbirliği yapılacaktır.” ifadeleri yer aldı.

Genelgede öğrencilerin kıyafetlerinin de kontrol edilmesi ve velilerden etkinlikler için izin alınması gerektiği belirtilerek okul yönetimlerine, “Veli muvafakati alınacak, kılık kıyafetlerin öğrencilere yakışır sadelikte olmasına dikkat edilecek” talimatı verildi.

MEB mezuniyet günleri ile ilgili olarak en son 15 yıl önce “Mezuniyet Günü Etkinlikleri” bir genelge hazırlamış ancak bu genelde “aşırılık”, “kıyafet”, “olumsuz/uygunsuz davranış” gibi ifadeler yer almamıştı.