MEB'den okullara 'Ramazan ayı' talimatı: İftar, cami ziyareti, mukabele programları

Milli Eğitim Bakanlığı, okullardan Ramazan ayı boyunca müftülüklerle işbirliği yaparak öğrencilerin topluca camiye götürülmesi, iftar ve mukabele programları, STK ve belediyelerin dini etkinliklerine katılım yapılmasını istedi.

MEB'den okullara 'Ramazan ayı' talimatı: İftar, cami ziyareti, mukabele programları

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, okullara gönderdiği yazı ile ramazan ayı kapsamında yapılacaklara ilişkin talimatları verdi.

Cumhuriyet’ten Ozan Çepni’nin haberine göre, İmam hatip okullarındaki öğrencilere yönelik taleplerde bulunan bakanlık, “Rahmet ve mağfiret ayı olan, kendine has manevi havası ile birlik ve beraberlik duygularını, insani ve manevi değerleri güçlendiren ramazan ayı vesilesiyle yönetici, öğretmen, öğrenci ve velilerimizin katılımıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirilmesinin okullarımızın kurum kültürünün güçlenmesine, öğrencilerimizin milli ve manevi değerleri benimsemesi ile birlikte sosyal, kültürel ve duygusal yönden gelişmesine katkı sağlayacağı değerlendirilmektedir” dedi.

TOPLU CAMİYE GÖTÜRME, İFTAR, DİNİ ETKİNLİKLER…

Bakanlığın “Şehr-i Ramazan Etkinlikleri” talimatlarında ilginç ayrıntılar yer aldı. Bakanlık, müftülüklerle işbirliği yapılarak öğrencilerin topluca camiye götürülmesi, velilere yönelik etkinlikler yapılması, iftar ve mukabele programları, STK ve belediyelerin dini etkinliklerine katılım yapılması istendi.

İmam hatip ortaokulları ve imam hatip liselerini kapsayan etkinlikler “okul içi”, “çevre ve velilere yönelik okul dışı” ve “sosyal sorumluluk faaliyetleri olmak üzere 3 kategoride planlandı.

Bu kapsamda, iftar programları, mukabele programları, konferans, sergi, okuma programları, gezi, sosyal, kültürel ve mesleki faaliyetlerin düzenlenmesi istendi.

DERNEK VE VAKIFLARLA İŞBİRLİĞİ TALİMATI

Etkinliklerin düzenlenmesinde de bakanlık MEB’e bağlı okullardan Türkiye Diyanet Vakfı, il ve ilçe müftülükleri, Kuran kursları, okul aile birlikleri, koruma dernek ve vakıfları, STK ve yerel yönetimlerle işbirliği yapılmasını talep etti.