MEB'den Nurcularla yeni protokol: Öğretmenlere de Kuran kursu geliyor!

Milli Eğitim Bakanlığı, tüm tepkilere rağmen cemaatlerle ilişkisini perçinleyen adımlar atmaya devam ediyor.

MEB'den Nurcularla yeni protokol: Öğretmenlere de Kuran kursu geliyor!

Milli Eğitim Bakanlığı Nur cemaatinin Yazıcılar koluna ait Hayrat Vakfı ile yeni bir protokol yaptı. Bakanlığın yaptığı protokole göre, Hayrat Vakfı öğrenci ve öğretmenlere Osmanlı Türkçesi ve Kuranı Kerim dersleri verecek.

Dinci yapılanmalara ait vakıf ve derneklerle yaptığı protokoller nedeniyle büyük tepki çeken MEB’in, Hayrat Vakfı ile yaptığı protokole öğretmenler de dahil edilerek Osmanlı Türkçesi ve Kuran kursları almaları sağlanacak.

Mektepli Gazete‘de yer alan protokole göre, Bakanlığa bağlı tüm Hayat Boyu Öğrenme ve örgün eğitim kurumları kapsam içerisine alındı. Hayrat Vakfı, bu protokol ile yurt içi ve yurt dışındaki tüm okullarda bulunan öğrenci ve öğretmenlere Osmanlı Türkçesi ve Kuran Kursu verilebilecek.

MEB’DE ‘HAYRAT’ AÇTILAR

MEB, geçen sene de söz konusu vakfa değerler eğitimi adı altında okulların kapılarını açmış ve tepki toplamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yıllar önce bir konuşmasında “İsteseler de istemeseler de Osmanlıca öğrenilecek” sözlerini fırsat bilen Nurcu Hayrat Vakfı MEB’e başvurmuş ve başarılı olmuştu.

Bugüne dek ‘Osmanlıca kursu’ adı altında dini eğitim veren bu vakfı, eski Milli Eğitim Bakanları Nabi Avcı ve İsmet Yılmaz da ziyaret etmişti.

Protokol 27 Ağustos tarihinde Bakan Yardımcısı Reha Denemeç tarafından imzalanmış bulunuyor.

ERDOĞAN’A ‘ADAMIMIZI BIRAKIN’ MEKTUBU YAZMIŞLARDI

Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ve Haber Müdürü Barış Terkoğlu kaleme aldıkları “Metastaz”da Hayrat Vakfı’nın temsilcisi Sait Yavuz’un, ‘FETÖ’den gözaltına alınan Emniyet Müdürü Cihangir Ulusoy için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir mektup yazdığına değinilmişti.

Mektupta, “Adı geçen şahıs yaklaşık yirmi yıldır yakînen tanıdığımız bir arkadaşımızdır. Ne ahlâki zaafları ne de meslekî ihmalkârlığı olmadığına yakînen şahit olduğumuz ‘yerli’ ve ‘milli’ bir kardeşimizdir” diye belirtmişti. Erdoğan’a “takdir her daim zat-ı alilerinindir” diye seslenilen mektupta “hüsn-ü şehadetimizi bu dünyada arz ettiğimiz gibi mahkeme-i kübrâ olan ahirette Huzur-u îlahîde de arz etmeye hazırız.” ifadeleri kullanılmıştı.

Hayrat Vakfı’nın temsilcisinin yazdığı mektup sonrası ise Cihangir Ulusoy tahliye edilmişti.