MEB'den Diyanet'le protokol: Çocuklara ders verecek öğretmeni müftülük seçecek!

MEB ve Diyanet'in hazırladığı protokole göre, okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine "değerler eğitimi" dersini verecek eğitmenleri il müftülükleri belirleyecek.

MEB'den Diyanet'le protokol: Çocuklara ders verecek öğretmeni müftülük seçecek!

Eğitimde dinselleşme politikası, MEB’in kendi sorumluluklarını Diyanet’e havale etmesiyle de sürdürülüyor.

Geçtiğimiz günlerde bazı illerdeki okul öncesi kurumlara ve ilkokullara “valilik oluru” ile gönderilen yazıda, “İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Müftülüğü arasındaki işbirliği ile okul öncesi ve ilkokullarda kayıtlı öğrencilere değerler eğitimi verilerek millî, manevi, kültür ve ahlaki gelişmelerinin sağlanması amaçlanıyor” denildi.

Cumhuriyet‘ten Figen Atalay’ın haberine göre, yazıda, “Bu protokol kapsamında görevlendirilecek olan eğitimciler ilkokul için en az ön lisans mezunu veya pedagojik formasyona sahip, okul öncesi kurumlarında ise en az önlisans mezunu veya 4-6 yaş öğreticilik sertifikasına sahip kişiler arasından İl Müftülüğü tarafından görevlendirilecektir” ifadesi bulunuyor.

MÜFTÜLÜK MEB’İN ÜSTÜNE ÇIKTI

Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, yapılan protokollere tepki göstererek şu değerlendirmeyi yaptı:

“Okulöncesi eğitimde yer alan öğrencilerimizin ‘okul öncesi eğitim programı’ üzerinden haftalık 30 saatlik eğitim hakkı da yok sayılarak, pedagojik formasyon almamış eğitimci niteliği taşımayan kişiler tarafından ‘Değerler Eğitimi’ adı altında çalışmalar gerçekleştiriliyor. Bu yaş grubu için bütün kazanımlar 30 saat üzerinden planlanıyor. Bunun 6 saatine müftülüğün belirlediği kişiler giriyor. Müftülük, Milli Eğitim Bakanlığı’nın üstünde bir yerde tanımlanıyor. Eğitim, MEB kararıyla müftülüklere bırakılmış oluyor.”