MEB'de 'belediye AKP'li değilse öğretmen yok' dönemi

"‘Milli’ olan Eğitim Bakanlığı’nın adının ‘AKP’li Belediyeler Eğitim Bakanlığı’na çevrilmesini, öğretmen verilmemek için her tür ayak oyunu yapılan Muratpaşa Belediyesi sınırları içinde yaşayan hiçbir vatandaştan vergi alınmamasını öneriyoruz."

MEB'de 'belediye AKP'li değilse öğretmen yok' dönemi

Antalya’da İl Milli Eğitim İl Müdürlüğü’nün CHP’li belediyelerin meslek edindirme kurslarına öğretmen görevlendirmezken, AKP’li Kepez Belediyesi’ne ise usta öğretici tahsis ettiği öğrenildi.

Bunun üzerine CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin’den tepki geldi. “Ya AKP’nin ‘Milli Eğitim’i ol, ya da halkın” çağrısı yapan Şahin, AKP zihniyetinin CHP’li belediyeleri ve CHP’li belediye başkanlarına oy verenleri cezalandırmak için ‘basit ve çiğ’ ayak oyunlarına devam ettiğini dile getirip Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nu da göreve davet etti.

Şahin yaptığı yazılı açıklamada “Muratpaşa Belediye Başkanımız Ümit Uysal ve Muratpaşa yaşayanlarını, adında Milli olan ve yurttaşlardan alınan vergilerle bütçesi oluşan Milli Eğitim Bakanlığı aracılığıyla cezalandırmaya çalışıyorlar. Muratpaşa Belediyesi Meslek Edindirme ve Hobi Kurslarına, 3 yıllık protokolü olmasına rağmen, Milli Eğitim tarafından Eylül ayından itibaren sürekli oyalanıp öğretmen verilmezken, AKP’li bir başkanın yönettiği Kepez Belediyesi’ne öğretmen verilmiştir.” dedi.

Kurslara ön kayıt yaptıran 6 bin 500 Muratpaşalı’nın 12 ayrı merkezde, 70 branşta kursa gitmek için hazırlık yaparken seçimlerde verdikleri oy nedeniyle cezalandırılmak istendiğini söyleyen Şahin, “Muratpaşa’da yaşadıkları seçim bozgununun acısını çıkarmaya çalışanlar; ne çalışmaları seçimlerdeki rekor oyla taçlandırılan Ümit Uysal’a, ne de Muratpaşalılara diz çöktürmeye gücünüz yetmez. Sizler; Milli Eğitim adına ihanet içindesiniz. Muratpaşa Belediyemiz nasıl ki; sizden tek kuruş yardım almadan 5 sosyal kreş, 3 destek eğitim merkezi ve MURGEM’le on binlerce çocuğumuza, gencimize eğitim hizmeti ve desteği verdiyse, meslek edindirme ve hobi kurslarını da düzenler” dedi.

“AKP’Lİ BELEDİYELER EĞİTİM BAKANLIĞI”

Vali Karaloğlu’na da seslenen Hasan Şahin, “Madem başta Muratpaşa Belediyesi olmak üzere CHP’li başkanların olduğu belediyeleri, ‘basit ve çiğ’ ayak oyunlarınızla cezalandırmak istiyorsunuz, biz de adında ‘Milli’ olan Eğitim Bakanlığı’nın adının ‘AKP’li Belediyeler Eğitim Bakanlığı’na çevrilmesini, öğretmen verilmemek için her tür ayak oyunu yapılan Muratpaşa Belediyesi sınırları içinde yaşayan hiçbir vatandaştan vergi alınmamasını öneriyoruz. Ayrıca, tüm Antalya’nın valisi olan Sayın Antalya Valisi’ni de göreve davet ediyoruz. Sayın Antalya Valisi’nden cahilce yapılan ayrımcılığa müdahale etmesini, Muratpaşa’da yaşayanlara niçin böyle davranıldığını açıklamasını, sorumlular hakkında gereğini yapmasını bekliyoruz” çağrısı yaptı.