Cumhur İttifakı adayı ilkokulda oy istedi

AKP’li belediye başkan adaylarının ardından şimdi de MHP’nin adayları “yasak” olmasına rağmen okullarda propagandaya başladı.

Cumhur İttifakı adayı ilkokulda oy istedi

Cumhur İttifakı’nın Kayseri Pınarbaşı Belediye Başkan adayı MHP’li Memduh Uzunoğlu, oy istemek için ilçedeki Gümüşgün İlk ve Ortaöğretim Okulu ile Atatürk İlk ve Ortaöğretim Okulu’nu ziyaret etti. Ziyaretler, MHP Pınarbaşı İlçe Başkanı Onur Özkan’ın sosyal medya hesabından da paylaşıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’ne göre ise “okullarda siyasi propaganda yürütülemez.”

BirGün’den Mustafa Mert Bildircin’in haberine göre; okullarda sadece eğitim, öğretim, araştırma ve inceleme faaliyetlerinin yürütülebileceğini belirten Eğitim Sen Kayseri Şubesi, MHP’li Uzunoğlu’nun ilkokullarda seçim çalışması yürütmesine tepki gösterdi.

Şubeden yapılan açıklamada, eğitim kurumlarının siyaset sahnesi olamayacağının altı çizilerek konuya ilişkin herhangi bir yaptırım uygulamayan Pınarbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün tutumu eleştirildi. İktidarın, okullar da dahil olmak üzere tüm kamu kurumlarını siyasi faaliyet için kullandığını anımsatan sendikanın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Hem Anayasa’yı hem de meslek etiğini çiğneyen Pınarbaşı Milli Eğitim Müdürü, bu davranışıyla kendini bir siyasi müsabakanın kara bahisçisi ilan etmiş, adeta kazanacağından emin olduğu bu adayın kazancından bir pay kapma ihtimalinin peşinden sürüklenmiştir. Okulları bir siyasi partinin seçim çalışmalarına açmak kanunlara aykırıdır. Eğitim Sen olarak bu konunun hukuken takipçisi olacağız.”