Marmara Adası'nda yangın: Ev ve oteller tahliye ediliyor

Balıkesir'in Marmara ilçesinde orman yangını çıktı.

Marmara Adası'nda yangın: Ev ve oteller tahliye ediliyor

Balıkesir’de yerleşim yerlerine yakın Marmara Adası Mestanağa mevkisinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevler yayılarak ormanlık alana sıçradı. Şiddetli rüzgar nedeniyle yangının büyüdüğü ve müdahale etmekte zorlanıldığı aktarıldı.

Saat 14.00 sıralarında başlayan yangına, Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı helikopterlerin de desteği ile müdahale ediliyor.

EVLER TAHLİYE EDİLİYOR

Yangın, rüzgarın da etkisiyle büyürken, alevlerin yerleşim alanlarına ulaştığı öğrenildi. 2 evin alevlerin arasında kalarak yandığı belirtilirken, vatandaşlar evlerini tahliye ediyor.

Yerleşim yerlerine sıçrayan yangında, 4 itfaiye eri ve bazı vatandaşlar duman etkilendi. Bazı ahırlardaki hayvanların öldüğü yangın nedeniyle vatandaşların evlerini tahliye etmeye çalıştığı bildirildi.

BELEDİYE BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy tarafından yapılan açıklamada “Yerleşim yerlerine kadar geldi. Elimiz kolumuz bağlı bir şey yapamıyoruz. Saatte 70-80 kilometrelik bir rüzgarla yerleşim yerine ilerliyor. Birkaç otelimiz evimiz yangınla arasında 20-30 metre mesafe kaldı. Helikopter yangın ikmaline gitti. Bir iki helikopter gelecek diye bekliyoruz, büyük bir sıkıntı var. Yangın yerleşim yerlerine doğru ilerliyor maalesef” ifadelerine yer verdi.