Mansur Yavaş'tan Meral Akşener açıklaması

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Habertürk'te 'Türkiye'nin Nabzı' programında Didem Arslan Yılmaz'ın konuğu oldu. Yavaş adaylık sürecinde yaşananları anlattı.

Mansur Yavaş'tan Meral Akşener açıklaması

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Habertürk’te ‘Türkiye’nin Nabzı’ programında Didem Arslan Yılmaz’ın konuğu oldu. Yavaş adaylık sürecinde yaşananları anlattı. Yavaş’ın açıklamalarından satır başları:

Bir sefer CHP’den aday oldum. Daha önce de MHP’den aday oldum. Kalkıp AK Parti veya İYİ Parti’den aday olmam, ‘her partiden aday oluyor algısı’ beni incitirdi. İki siyasi parti başkanlarına teşekkür ediyorum. Bizim hitap ettiğimiz bir dilimiz var. Hangi partiden olursa olsun onların görüşüne saygı duyuyorsanız, tercih konusu oluyorsunuz. Sonuçta Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı önemli makam. Sayın Akşener’i de ziyaret ettim. Sağolsun tamamiyle destek oluyor. Bu konuda bir problem yok.

Geçen CHP İl Başkanları toplantısında anlattım. Ben CHP’ye siyaset yapmak için gitmemiştim. Bunu açık bir şekilde Sayın Kılıçdaroğlu, ‘Biz Mansur Yavaş’ı belediyeci kimliğiyle kabul ettik’ dedi. Daha sonra ben seçilseydim, televizyonlarda söz vermiştim, istifa etmeyecektim. Ancak seçim bitti, bir sürü mücadele ettik, aradan zaman geçti, genel seçimler gelince sayın genel başkanımız milletvekilliği teklif etti. Kendisine teşekkür ettim, siyaset yapmak isteseydim kabul ederdim. Yeni tablo ortaya çıkınca seçimler bitince hiç kimseye duyurmadan istifa ettim ben.

Biz Meclis üyeliği talebinde bulunduğumuzda sayın genel başkandan, talimat vermişti. Maalesef hiçbirisi yerine getirilmedi. Biz Haymana mitingindeyken de söylemiştim. O taleplerimiz yerine getirilmedim. Eğer ilçelerden bizim söylediğimiz meclis üyeleri yazılabilseydi daha çok oy alabilirdik. Sayın Kılıçdaroğlu’na bunu da söylemiştik. Onun talimatları gereği birkaç kişi istifa etti.

CHP’de siyaset çok farklı. Orada insanlar kendi görüşlerini dillendirebiliyorlar. Bunu diğer partilerde göremiyoruz. Onlar da istiyorlar ki, CHP’nin içinden bir aday çıksaydı. Sayın Kılıçdaroğlu anket yaptırdığı zaman böyle bir yola başvurdu. Ben belediye başkanı olsaydım bu gökdelenler olmayacaktı Ankara’da. Her seçim evet biz çıkalım şerefli mağlubiyetler alalım diyebilirsiniz ama olan Ankara’ya oluyor.

Selin Hanım benim gönlüm CHP’li aday istiyor, demişti. Ancak Mansur Yavaş aday olunca destek vereceğim, dedi. Bunu söylemesi normal. Ben sayın Karayalçın’ı da ziyaret edeceğim. Sayın Karayalçın da destek olacağını belirtti. Aday olma sürecinde bunlar yaşandı ama aday olduktan sonra bunlar ortadan kalktı.

Selin Hanım benim gönlüm CHP’li aday istiyor, demişti. Ancak Mansur Yavaş aday olunca destek vereceğim, dedi. Bunu söylemesi normal. Ben sayın Karayalçın’ı da ziyaret edeceğim. Sayın Karayalçın da destek olacağını belirtti. Aday olma sürecinde bunlar yaşandı ama aday olduktan sonra bunlar ortadan kalktı.

İnsanlar seçildikten sonra parti rozetini çıkarmalılar. İnsanlar karşısındakilerin ne olduğunu bilemez. Biz herkese hizmet etmek istiyoruz. Partizanlıktan çok çektik. Bize oy verenlere çok hizmet edeceğiz, vermeyenlere az hizmet edeceğiz anlayışının dünyada karşılığı yok.  İltimas, adam kayırma insanın ruhuna yakışan şeyler değil. Şimdi belediye işçileri işten çıkarılacak mı? Ankara Belediyesi’nde insanlara diyorlar ki, ‘Mansur Yavaş seçilirse gelecek sizi işten atacak’. Biz şöyle bakarız, Ankara Belediyesi’nde çalışan herkes benim mesai arkadaşımdır.