'Mansur Yavaş'ı aday yaptığımız gün kaybettik' diyen isimden yeni açıklama

CHP'li Cengiz Topel Yıldırım, partisinin Ankara adayı Mansur Yavaş hakkında söylediği "Aday yaptığımız gün kaybettik" şeklindeki sözlerine ilişkin açıklama yaptı.

'Mansur Yavaş'ı aday yaptığımız gün kaybettik' diyen isimden yeni açıklama

CHP’li Cengiz Topel Yıldırım, partisinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş hakkında söylediği  belirtilen “Üç kuruş para için ne hallere düştüğünü görüyoruz. Bir kişiden alacağınız, vereceğiniz olabilir ama bu yaptığınız işlemin içerisinde bu tür mesajlar yazabiliyorsanız, dengenizin nasıl kaybolduğunun göstergesi ortaya çıkıyor.” şeklindeki sözlerinin haberlere yansıması sonrası açıklama yaptı.

CHP’li Yıldırım, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, sözkonusu sözleri bilgisi dahilinde herhangi bir yayın kuruluşuyla paylaşmadığını, sohbet esnasında sarfettiğini belirtirken, “Ne yazık ki Ankara seçimlerine yönelik söylediklerimin sadece belirli bir kısmının alınıp, amacı dışında lanse edildiğini üzülerek görüyorum.” dedi.

Kendisinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başdanışmanı görevine de devam etmediğini belirten Yıldırım, “Dolayısıyla dost ortamında söylediğim sözler sadece “Cengiz Topel”in sözleridir. Şu tarihe kadar partimin hizmetinde olduğum gibi bundan sonraki süreçte de partime zarar verecek bir işin içinde olmayacağımı ve partimin başarısı için çalışacağımdan kimsenin şüphesi olmasın.” dedi.

Yıldırım’ın açıklaması şöyle:

“Kamuoyunun dikkatine;
Seçimlere sayılı günler kala bilgim dışında sesimin kaydedilip; makaslanarak, bağlamından kopartılarak, haber haline getirilip medyada açıklama olarak takdim edilen yayınlara ilişkin açıklamamdır.

Belirtmek isterim ki, söz konusu haber ve paylaşımlarda yer alan ifadeler, kendi bilgim ve isteğim dahilinde herhangi bir yayın kuruluşuyla paylaşmış olduğum düşüncelerim değildir. Herhangi bir medya organına bir röportaj vermedim, bir açıklama yapmadım.

Söz konusu ses kaydında yer alan ifadeler bir sohbet ortamında sarf ettiğim cümlelerdir.

Ne yazık ki Ankara seçimlerine yönelik söylediklerimin sadece belirli bir kısmının alınıp, amacı dışında lanse edildiğini üzülerek görüyorum.

Diğer taraftan, konuyla ilgili haberlerde bu ifadeleri CHP Genel Başkan Başdanışmanı sıfatı ile kullanmış olduğum belirtilmektedir. Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki Başdanışmanlık görevimi 19.12.2018 tarihinde sonlandırmış bulunmaktayım.

Dolayısıyla dost ortamında söylediğim sözler sadece “Cengiz Topel”in sözleridir.
Şu tarihe kadar partimin hizmetinde olduğum gibi bundan sonraki süreçte de partime zarar verecek bir işin içinde olmayacağımı ve partimin başarısı için çalışacağımdan kimsenin şüphesi olmasın.”

NE DEMİŞTİ?

Cengiz Topel Yıldırım’ın Mansur Yavaş’ı hedef aldığı ve “Kılıçdaroğlu’nun Başdanışmanı” sıfatıyla özellikle AKP’ye yakın medya tarafından haberleştirilen sözlerinin bir bölümü şöyleydi:

“Üç kuruş para için ne hallere düştüğünü görüyoruz. Bir kişiden alacağınız, vereceğiniz olabilir ama bu yaptığınız işlemin içerisinde bu tür mesajlar yazabiliyorsanız, dengenizin nasıl kaybolduğunun göstergesi ortaya çıkıyor. Bu da bizim Ankara’ya çıkardığımız adayın karakterinin bir özeti olarak ortaya çıkıyor. Beni bu üzüyor, keşke görmeseydik. Gördük, okuduk. Görmez olsaydık diyorum başka da bir şey söyleyemiyorum.

CHP yöneticileri de adeta dut yemiş bülbül gibiler. Üç maymunu oynuyorlar. Ne yaptıklarını anlayabilmiş değilim. Biz Mansur Bey’i aday yaptığımız gün Ankara’yı kaybettik. Bundan sonraki tüm sürecin bu seçim kaybedildikten sonraki sürecin hazırlığı olduğunu düşünüyorum.”