Mansur Yavaş'a dava açan isim, çocuk istismarından hapse çarptırıldı

Mansur Yavaş'tan 'sahte senet' gerekçesiyle davacı olan Necmettin Kesgin, 'çocuklara ilişkin müstehcen görüntü bulundurmak' suçundan açılan davada, 3 yıl hapis ve bin gün adli para cezasına çarptırıldı.

Mansur Yavaş'a dava açan isim, çocuk istismarından hapse çarptırıldı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile 600 bin liralık senedin tahsili konusunda mahkemelik olan “iş adamı” Necmettin Kesgin’in  ‘çocuklara ilişkin müstehcen görüntü bulundurmak’ suçlamasıyla yargılandığı davanın karar duruşması Ankara 22. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmaya şikayetçi Seda Daştan’ın avukatı Bülent Yücetürk ile sanık Necmettin Kesgin’in avukatı Özgür Ilgaz katıldı.

Daştan’ın avukatı Yücetürk, dosyaya giren bilirkişi raporunda eksiklikler bulunduğunu, tekrar bilirkişi raporu alınmasını ve iddia edilen görüntülerin yer aldığı bilgisayarın imajının bir kopyasının kendilerine verilmesini talep etti.

‘YAVAŞ TANIK OLARAK DİNLENSİN’ TALEBİ

Sanık Kesgin’in avukatı Ilgaz da tekrar bilirkişi raporu talebinin duruşmayı uzatmaya yönelik adımlar olduğunu, Daştan’ın, görüntülerin yer aldığı bilgisayarı teslim ettiği avukat Haluk Bayram ile Bayram’ın bilgisayarı verdiğini iddia ettiği Mansur Yavaş’ın tanık olarak dinlenmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, duruşmanın geldiği aşamayı göz önünde bulundurarak her iki tarafın da taleplerini reddetti. Sanık Kesgin’e, ‘çocuklara ilişkin müstehcen görüntü bulundurmak’ suçundan üç yıl hapis ve 1000 gün adli para cezası verdi. (DHA)