AKP: Mansur Yavaş sahte senetle icra takibi yaptı

AKP Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu.

AKP: Mansur Yavaş sahte senetle icra takibi yaptı

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, canlı yayında düzenlediği basın toplantısında konuştu. CHP’nin Ankara adayı Mansur Yavaş’ın daha önce para cezasına çarptırıldığını ifade ederek, “Mansur Yavaş, sahte bir senetle icra takibi yapmış mıdır?” diye sordu.

Çelik’in konuşmasından satır başları şöyle:

“Önemli bir gündem konusu var, günlerdir basında CHP’nin Ankara adayı olan Mansur Yavaş ile ilgili iddialar var. İddialar basında yer alıyor ve bunlar önemli, vahim iddialar. Fakat ne CHP’den ne de Yavaş’ın kendisinden bir açıklama gelmedi. Halbuki sorumlu bir partinin derhal açıklama yapması, olayı açıklığa kavuşturması gerekirdi. Bu iddiaları, arkadaşlarımız sordular bize. Bizim önce incelememiz gerekiyordu. İddiaların hepsini takip ediyorduk fakat bir açıklaam yaparlar mı diye bekledik, gelmedi. Bizim vardığımız sonuçlar, belgeli bilgili sonuçlar olarak vahim bazı durumların olduğunu ortaya çıkardı. Yavaş ile ilgili olarak ortaya atılan iddia, sahte senet kullanarak icra takibi yaptığına dairdir. Ne Yavaş’ın kendisi ne CHP genel başkanı açıklama yapmıyor. Bu çok ağır bir iddiadır.”

“Hakkında bu şekilde iddialar olan birisinin Ankaralı’nın önüne belediye başkan adayı olarak çıkarmak tutumunuz devam edecek midir? Bahsedilen şeyler, resmi evrakta sahtecilik, özel hayatın gizliliğini ihlal tehdit, şantaj, görevi kötüye kullanmakla ilgili de devam eden yargı süreci var. Dolayısıyla trük siyasi hayatı açısından siyasi hayata geçecek bir tabloyla karşı karşıyayız. CHP’nin buna cevap vermesi gerekiyor. Böyle bir yargı kararı kesin olmasına rağmen niçin bu güne kadar bir açıklama yapılmamıştır? Böyle bir kişiyi aday yapmak hangi siyasi iktidara sığmaktadır. Üstelik jandarma incelemesi, adli tıp raporları bu sahteciliği ortaya koymuş şekildedir. Ankaralıların bunu bilmesi gerekiyor. Birkaç yılda bir CHP tarafından Ankara’ya aday olarak gösterilen bir kişi söz konusu.”

“En ufak bir olayda bütün sözcüleri çıkıp derhal arka arkaya açıklama yaparken günlerdir basında yer alan iddialarla ilgili kimse açıklama yapmamıştır. Ankara seçmenine yapılan bir saygısızlıktır. Bunu açıklığa kavuşturmayanlar, en az bu şahsın işlediği cüruf kadar vatandaşa karşı saygısızlık sergilemiştir.”

“Bu arada Türkiye’nin almak istediği S-400 konusu. Şimdi olayın büyük bir bilgi kirliliği içerisinde Türkiye’ye karşı tutum oluşturulmaya çalışıldığını görüyoruz. Öncelikle Patroit füze sistemlerini elde etmeye çalıştık ancak bu mümkün olmamıştır. Hava sahası tehditlere açık hale gelen Türkiye’nin NATO müttefikleriyle de desteklenmesi gerekirdi. Türkiye NATO üyesi olarak kendi milli güvenliğini güvence altına alacak bir takım arayışları sürdürmüştür. Bu arada NATO’dan talepte bulunduk. Türkiye’nin hava savunma sistemini elde etmesi en etkili ihtiyaçlarından bir tanesidir.”

“Bu yürüyüşü organize edenler ‘bizim kastımız yoktu’ diye açıklama yaptılar. Biz görüntüleri inceledik, kapsamlı bir sosyal medya araştırması da yaptırdım. Yürüyüşe katılıp da burada bulunanların daha sonra bu konuyla ilgili bahsettiğiniz tweetlerinin, açıklamalarını da analiz ettirdik. Bahsettiğiniz şekilde açıklama var. Onun dışında çok sayıda açıklamada da; kendilerinin ezanı protesto ettiklerini ve orada bulunurken de, burada ifade etmek istemediğim; ezanla da hesaplaşma içinde olduğuna dair, onları da incelediğinizde yürüyüş de bunu yaptık diyenlerin hesabını incelediğinizde böyle bir durum çıkıyor…

Orada bir ezan protestosu yapılmıştır. Yürüyüş komitesindeki şahıslar biz yapmadık diyorlar…

Belli bir grubun da ezan protestosunu gerçekleştirdiği açık ve net ortadadır. Bugün analizlerde de, bu şahıslar tarafından da sahiplenilmektedir. Tabi ne zaman ezan ile ilgili, kutsal ile ilgili bir saygısızlık söz konusu olsa CHP herhangi bir şekilde ses vermiyor. Ne zamanki biz bu konuyla ilgili hassasiyetini gündeme getirdiğimizde, hassasiyet gündeme geldiğinden itibaren gerçeğin böyle olmadığını ispat gayretine düşüyorlar.”