Mansur Yavaş: 'İstanbul'u halledelim, Ankara'yı da halledeceğiz' sözleri dolaşıyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Mansur Yavaş: 'İstanbul'u halledelim, Ankara'yı da halledeceğiz' sözleri dolaşıyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “İstanbul’u halledelim sonra Ankara’yı da halledeceğiz sözleri dolaşıyor. Biz işimize bakıyoruz” açıklamasında bulundu.

Yavaş ayrıca, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isteği ile istifa eden eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e üç adet cip tahsis edildiğini, bunlardan ikisinin iade edildiğini ancak zırhlı olan bir aracın Gökçek’te kaldığını açıkladı.

Yavaş “Mecliste ateşli biçimde tartışan bir meclis üyesinin bir şirkette danışman olduğu, bir başka şirkette yolsuzluktan hapis cezası aldığı ortaya çıktı” dedi.

T24’ten Gökçer Tahincioğlu’nun haberine göre, Mansur Yavaş Ankara’da gazetecilerle bir araya geldi. Yavaş’ın konuşmasından öne çıkan kısımlar şöyle:

-Umuyorum ki Cumhurbaşkanının Türkiye ittifakı sözleri gerçek olur. Biz de Ankaralıların hayrına olan çalışmaları yapmaya devam edeceğiz.

– Maalesef şirketlerde direnç var. Genel kurul yapmak için imza istedik. Bazı genel müdürler vermedi yerlerine atama yaptık.

‘ŞİRKETLERİN DEVREDİLMESİNDEN DOLAYI SORUN YAŞANIYOR’

– Devri sabık yaratma niyetimiz yok. Sadece şirketlerin devredilmesinin istenmesinden dolayı sorun yaşanıyor. Mecliste ateşli biçimde tartışan bir meclis üyesinin bir şirkette danışman olduğu, bir başka şirkette yolsuzluktan hapis cezası aldığı ortaya çıktı.

– Anfa’nın genel müdürü 25’inde reklam ihalesi açıyor. Böyle bir reklama ihtiyacı yok. 29’unda 40 gün sürmüş gibi kabul edişi yapılıyor. Seçimden önce cuma günü 1,5 milyon şirketin hesabına geçiyor. Verdik savcılığa böyle olaylar olursa Ankaralıların kuruşunun hesabını sorarız.

– (Belediyenin logosunun değişmesi) Hitit güneşi bu dönem zor. Mecliste çoğunluk bizde değil. Ama bütün ortamlarda kullanıyoruz.

– Meclis’te çok zorlayıcı olamıyorlar. Büyük yatırımlarda karar almamız gerekebilir. Canlı yayında gösteririz. Ama belediye başkanının da yetkileri fazla. Birçok belediye başkanı ihtiyacı olsa da yanıma gelmiyor.

‘TOPLAM BORÇ 9.5 MİLYAR’

– Toplam borç 9,5 milyar ama hiçbir yerde şikâyet etmedim. Dışarı giden gelirleri aldığımızda kaynak olacağını biliyorum. Tüm otoparkları belediye işletecek. Billboardları belediye alacak.

– İmar rantları konusunda 80 kadar dosya var. Her imar artışının yanına okul yapın denmiş. Ama ölçüleri belli değil. Verdiğiniz rant ne istediğiniz ne. Belediye kendi okul yapar.

‘3 CİP GÖKÇEK’E TAHSİS EDİLMİŞ’

– Makam araçlarını en az sayıya indiriyoruz. Sekreterlerin altında araba var müdürde yok. Belediyede 3 cip var biri zırhlı, yaklaşık değerleri 1 milyon. Melih Gökçek’e tahsis edilmiş. İade istedik ikisi geldi. Satacağız. İhtiyacımız yok. Zırhlı araç kendisinde kaldı, iki personelle.

– Belediye Meclisi’nin aleyhte kararlarını da mahkemeye götüreceğiz.

– Bir dönemde projeleri hayata geçireceğimizi düşünüyorum.

– Haziranda Polatlı’da çalıştay yapıp projeler konusunda herkese açık olacak. Proje yöneticileri ile çalışacağız.

– Hayvan hakları toplantısı yapacağız, herkesi davet edeceğiz. Projelere gönüllüleri katacağız.

‘RETİNA İLE AÇILAN ODA YANLIŞ BİLGİ, TUNÇ BEY FARKLI AKTARDI’

– Retina ile açılan oda yanlış bilgi. Biz Tunç Soyer’le konuşurken 12. katta Melih Bey’in retina ile açılan odası varmış dedim ama yanlış aktarıldı aktarılsın da istemezdim. Çünkü Mustafa Tuna dönemi de vardı. Tunç Bey de biraz farklı aktardı.

– Ortam dinlemesi falan varsa da bilgim yok

– Bir yerden 100 bin top çıktı. Buna şaşırdım. 100 bin. Dağıtacağız çaresi yok.

‘İSTANBUL’U HALLEDELİM SONRA ANKARA’YI DA HALLEDECEĞİZ SÖZLERİ DOLAŞIYOR’

– İstanbul’u halledelim sonra Ankara’yı da halledeceğiz sözleri dolaşıyor. Son seçim iptalinden sonra artık bir şey diyemiyorum. Olursa da başımız üzerine. Biz işimize bakıyoruz. Arkamızda Ankaralılar var.

– Basının sorunlarını da biliyoruz.

– Yüksek motivasyon var Ekrem ‘Bey’de. Ben Ekrem Bey’in kazanacağını düşünüyorum. Kızgınlıkla sandığa gitmeyecek AK Partililer var.

– İlk olarak bisiklet yolu projesini yapacağız.

– 2017’de tanesi 26 bin lira artı KDV ile toplan 32 milyon liralık yetişmiş ağaç alındığını tespit ettik.