Manisa'da ülkücülerden CHP'ye 'bıyık' protestosu

Manisa'da Ülkü Ocakları başkanları, CHP'li belediyeyi 'protesto' için bıyıklarını kesti.

Manisa'da ülkücülerden CHP'ye 'bıyık' protestosu

Manisa’nın Alaşehir İlçesinde belediye başkanlığı 31 Mart 2019 günü gerçekleştirilen Yerel Seçimler’de MHP’den CHP’ye geçmiş, yeni belediye başkanı Ahmet Öküzcüoğlu olmuştu.

AKP’ye yakın Sabah‘ta yer alan iddiaya göre 20 Ağustos 2019 günü yeni yönetim, belediye memur olarak çalışan Alaşehir Ülkü Ocakları Başkanı Uğur Güzel’den ‘bıyıkları’ konusunda uyarıda bulundu, kılık kıyafete uymadığını belirtti.

Bıyıklarını kesmeyeceğini belirten Güzel hakkında tutanak tutuldu. Kısa süre sonra Alaşehir Belediye Başkanlığı Mali Hizmetler Müdürlüğü’nden Güzel’e uyarı cezası verildi.

Bu durum üzerine Manisa’da bulunan 17 ilçenin bıyık ve sakallı olan tüm Ülkü Ocakları Başkanları “tepki” olarak bıyık ve sakallarını kesti.

Habere göre Güzel “Tutulan tutanağın ardından Manisa Ülkü Ocakları Başkanı’nın talimatı ile Ülkücülüğün sakalla bıyıkla alakası olmadığını, hiçbir baskının bizi davamızdan vazgeçiremeyeceğini vurgulamak için İl Ocak Başkanımız ve 17 İlçe Ocak Başkanları ile yöneticileri de dahil olmak üzere Ülkü Ocaklılarındaki Hilal bıyıklı gençler bıyıklarını kesti. Bıyıklarımı işten atılma kaygısıyla değil tepki göstermek için kestim. Ülkücünün Hilal bıyıklarına dahi tahammülü olmayanlar şunu bilsinler tekrar bıyık bırakıp görevine ve işime devam edeceğim.” dedi.

.