Manifesto'nun onlarca haberine 'erişim engeli'

Manifesto'nun hazırladığı 50'nin üzerinde içeriğe daha 'erişim engeli' getirildi.

Manifesto'nun onlarca haberine 'erişim engeli'

Manifesto’nun hazırladığı 50’nin üzerinde içeriğe daha ‘erişim engeli’ getirildi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın büyük oğlu Burak Erdoğan’ın erişim engeli haberine de erişim engeli geldi. Benzer bir biçimde Nurettin Yıldız’ın sansür haberine de sansür geldi.

Onlarca şüpheli atama haberine, yolsuzluk haberlerine, Diyanet de dahil olmak üzere onlarca şaibeli ihale haberine, çocuk istismarı haberlerine, Erdoğan’ın yazlık sarayına dair haberlere, küçük oğlu Bilal Erdoğan’ın vakıflarına dair haberlere, Binali Yıldırım’ın oğluna dair haberlere, ‘FETÖ’ soruşturması geçirenler ve bağlantılarına ilişkin haberlere, Melih Gökçek haberlerine ve meşhur Paradise Papers haberlerine sansür geldi.

6 adet habere ‘erişim engeli’ getiren Bakan Koca’nın Medipol’ü gerici Nurettin Yıldız’ı burun farkıyla geçerek sansür listemizin ilk sırasında yer aldı.

Bir kez daha hatırlatıyoruz:

“Gazetecilikte ilke olarak sunulan ‘tarafsızlık’ kavramının ortada var olan tarafları ve bu taraflar arasında süregelen mücadeleyi gizlemeyi hedeflediğini, gerçeklerin eğilip bükülerek sunulması olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu bağlamda bizler, ‘tarafsızlık’ ve “tarafsız gazetecilik” gibi kavramları baştan reddettik. Bizler, işçi ile patron, sömüren ile sömürülen, üretip de ürettiğini tüketemeyen ile üretmeden tüketenler arasında bir tarafız ve tuttuğumuz tarafın sözcüsüyüz.”(*)

İşte ‘erişim engeli’ getirilen haberlerimizden bazıları:

Bir “o kendini biliyor” sansürü

Erdoğan’ın küçük oğlunun vakıflarına dair haberler. Yalnızca Erdoğan’ın değil, Binali Yıldırım’ın oğluna dair haberler de sansürlendi.

AKP dönemi atama ve ihale haberleri sansürden nasibini aldı

AKP’li Tevfik Göksu sağır sultanın bile duyduğu ‘Yunan’ göndermesini arşivlerden de kazımak istiyor. Sadece Göksu değil hafızalara kazınan bir dizi vaka sitemizden kaldırıldı.

Türk Telekom’u özelleştirmek, zarar ettirmek değil; ancak onu haber yapmak yasak. Türk Havayolları’nın çiftlik haline getirilmesi de serbest…

Ve yenilenen sansür listemizin ilk sırasına Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Medipol’ü oturdu.

“Bizler, işçi ile patron, sömüren ile sömürülen, üretip de ürettiğini tüketemeyen ile üretmeden tüketenler arasında bir tarafız ve tuttuğumuz tarafın sözcüsüyüz.”

MANİFESTO, üretmeye devam edecek…