Manifesto'nun onlarca haber ve analizine sansür!

Manifesto'nun hazırladığı 80'in üzerinde içeriğe 'erişim yasağı' getirildi. Kararla birlikte sadece AKP, patronlar ve cihatçılarla ilgili değil Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'la ilgili kimi haberler ve analiz yazıları da engellendi.

Manifesto'nun onlarca haber ve analizine sansür!

“Gazetecilikte ilke olarak sunulan ‘tarafsızlık’ kavramının ortada var olan tarafları ve bu taraflar arasında süregelen mücadeleyi gizlemeyi hedeflediğini, gerçeklerin eğilip bükülerek sunulması olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu bağlamda bizler, ‘tarafsızlık’ ve “tarafsız gazetecilik” gibi kavramları baştan reddettik. Bizler, işçi ile patron, sömüren ile sömürülen, üretip de ürettiğini tüketemeyen ile üretmeden tüketenler arasında bir tarafız ve tuttuğumuz tarafın sözcüsüyüz.”(*)

Erişim Sağlayıcıları Birliği, son 3 yılda Manifesto’nun hazırladığı 80’in üzerinde içeriğe ‘erişim yasağı’ kararı verildiğini iletti.

İçeriklerdeki özneler İHH’dan Berat Albayrak’a, holding patronlarından AKP’li Bakan ve milletvekillerine, CHP’nin çiçeği burnunda belediye başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’tan, ÖSO militanlarına kadar geniş bir yelpazeyi oluşturuyor.

İşte o içeriklerden bazıları:

Hatay Reyhanlı’da cihatçı terör örgütlerinin hastaneleri…

 

İBB Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu hakkında yazılan analiz:

MEB ile İHH’nın ‘ortak’lığına ilişkin bir dizi içerik:

“Vicdan Konvoyu” olarak lanse edilen İHH konvoyuna dair analiz içeren içerikler:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yerel seçimlere hem Meclis Başkanı hem de AKP İstanbul adayı olarak giren ‘Binali Yıldırım’ın istifasına gerek görmediğine dair’ haberimiz:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 31 Mart seçimlerine ilişkin değerlendirmelerine dair haberimiz:

Kızını ‘üniversitesine’ araştırma görevlisi olarak aldıran rektör haberi:

AKP’nin adamlarını incelediğimiz PUSULA’da Berat Albayrak’a dair yaptığımız portre Pusula’sı ve Albayrak’a dair bir dizi içerik:

Yandaş vakıf ve derneklere çekilen peşkeşe dair bir dizi içerik:

‘Sultan Abdülhamit Tugayı’ komutanının ‘Skype performansı’na dair haberimiz:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mansur Yavaş’a kurulan ‘Biji Mansur’ komplosuna dair içeriğimiz:

Ve Erdoğan’ın ‘yazlık sarayı’na dair haberlere; bir dizi yandaş patronun usulsüz para kazanmasına, bir dizi gericinin pedofili övücülüğüne, bir dizi yandaş vakfın ihyasına dair içeriklerimize, ‘akraba’ atamalarına dair haberlerimize erişim engeli kararı alındığı iletildi.

“Bizler, işçi ile patron, sömüren ile sömürülen, üretip de ürettiğini tüketemeyen ile üretmeden tüketenler arasında bir tarafız ve tuttuğumuz tarafın sözcüsüyüz.”

MANİFESTO, üretmeye devam edecek…

*Yazının başında yer alan sözler, Gazete Manifesto’nun yayıncılık anlayışı özetleyen ‘Manifestomuz’dandır.