MANİFESTO SOKAKTA | 'Açlığımız ülkenin yapısından kaynaklanıyor'

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın sebze meyvedeki pahalılığa "mermi fiyatları"ndan bahsederek yanıt vermesini sokaktaki vatandaşa sorduk...

MANİFESTO SOKAKTA | 'Açlığımız ülkenin yapısından kaynaklanıyor'

Partisinin yerel seçim çalışmaları kapsamında düzenlenen ilk mitingi için Sivas’a giden AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, hayat pahalılığına karşı gösterilen tepkileri “mermi fiyatları”yla mukayese ederek yanıtlamıştı.

Erdoğan “Biz bunu yaparken, birileri bizi farklı yerlerden vurmaya çalışıyor. Ne diyorlar? ‘Domates, patlıcan, patates, sivri biber’ diyorlar. Düşünün, bir merminin fiyatı nedir? Benim Mehmet’imin giyinip kuşanması ve teröristlere karşı verdiği bu mücadelenin bedeli nedir? Bunu bir düşünün. Bunları bu iktidar yapıyorsa, bu iktidar başarıyorsa siz daha hala kalkıyor, ‘Patates, soğan, domates, sivri biber…” ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan’ın bu sözlerinden sonra, mikrofonumuzu sokağa çevirdik ve İstanbul’daki bir semt pazarında yurttaşlara konuyla ilgili görüşlerini sorduk. Yurttaşlar pahalılık nedeniyle pazar alışverişlerini artık taneyle yapmak zorunda kaldıklarını söylerken, açlık ve yoksulluk sorunun gündelik uygulamalarla değil yapısal olduğunu ve o şekilde çözülebileceğini dile getirdi.