İstanbul'da 8 katlı bina çöktü: Enkaz altında kalanlar var

İstanbul Maltepe'de 8 katlı bir bina çöktü. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

İstanbul'da 8 katlı bina çöktü: Enkaz altında kalanlar var

İstanbul Kartal’da Maltepe sınırında bulunan Orhantepe Mahallesi’nde 8 katlı bir bina çöktü. Öte yandan, İstanbul Anadolu Sulh Ceza Hakimliği tarafından kazayla ilgili yayın yasağı getirildi.

Enkaz altında olanların olduğu iddia ediliyor. Görgü tanıkları da binadan patlama sesi duyduklarını ifade ediyor.

Habertürk canlı yayınına katılan bir görgü tanığı olay anını “Gürültüyle dışarıya fırladık. Dışarıya çıkınca binanın çöktüğünü gördük. Herkes evlerindeydi. Bütün hepsi bizim komşumuz arkadaşımız, şu an enkazın altındalar.” ifadeleriyle anlattı.

Bir başka görgü tanığı ise binada 12 ailenin oturduğunu söyledi.

Tanıklar binada bir patlamanın etkisiyle çöküşün gerçekleştiğini belirtirken, patlamaya neyin neden olduğu ise henüz bilinmiyor.

ÖLÜ VE YARALILAR VAR

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Kartal’da çöken 8 katlı binanın enkazından 2 kişinin cansız bedeninin çıkarıldığı, 6 kişinin de yaralı olarak kurtarıldığını belirtti.

BELEDİYE BAŞKANI: 43 KİŞİ YAŞIYORDU

Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, binayla ilgili bir yıkım kararı olmadığını söyledi. Öz, kayıtlara göre, binada 14 dairede 43 kişinin yaşadığını belirtti.

MAHALLE MUHTARI KONUŞTU

Orhantepe Mahallesi Muhtarı Zeki Dağ ise CNN Türk’e yaptığı açıklamada binada 27-30 kişinin yaşadığını ifade ederken,bölgede şu an bir karmaşa yaşandığını, çöken binanın çevresinin çok kalabalık olduğunu söyledi.

Dağ binanın bodrum katının ise tekstil atölyesi olduğunu ancak bugün çalışan bulunmadığını belirtti.

İSTANBUL VALİSİ: 3 KATI KAÇAK

Olay yerinde incelemelerde bulunan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ise, 14 dairede 43 kişinin kayıtlı olduğunu belirterek “Kesintisiz çalışmaya devam ediyoruz” dedi. Enkazın altında tam olarak kaç kişinin bulunduğunun netleştirilmediğini söyleyen Yerlikaya, binanın 3 katının kaçak yapıldığını ve zemin kattaki tekstil atölyesinin işletme ruhsatının bulunmadığının tespit edildiğini söyledi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Kartal’da çöken binaya ilişkin soruşturma başlattı. Savcılıktan yapılan açıklamada “Adli Yargı sınırlarında olan Kartal Orhantepe Mahallesi Bankalar Caddesi Sema Sokak üzerinde bulunan 7 katlı binanın çöktüğünün öğrenilmesi üzerine; derhal soruşturma başlatılarak, Başsavcılığımızca bir Cumhuriyet Başsavcı vekili ve iki Cumhuriyet Savcısı görevlendirilerek olay yerine intikal etmiş olup, olayla ilgili gerekli inceleme ve araştırmalar titizlikle yürütülmektedir” denildi.