'Maide' sureli tepki çeken afişler kaldırıldı

Hristiyanları ve Yahudileri hedef gösteren afişlerle ilgili AKP'li belediye sorumluluğu şirkete attı. Şirket ise "Afişler asıldıktan sonra görevli arkadaşlarımızın uyarılarıyla toplatmaya başladık." açıklaması yaptı.

'Maide' sureli tepki çeken afişler kaldırıldı

Konya’da belediyeye ait otobüs duraklarında bulunan bilboardlara, Kuran’daki bir ayete atıfla ‘Hristiyanları ve Yahudileri dost edinmeyin’ ifadesinin yer aldığı ilanlar asıldı. Saadet Partisi’nin gençlik kolları AGD’nin imzası bulunan afişler büyük tepki çekti.

Tepkiler üzerine AKP’li büyükşehir belediyesinin yetkilileri ise panoları kiraya verenin kendileri olmadığını söyleyerek topu ihaleyi alan şirkete attı.

Habertürk‘ten Esra Boğazlıyan’ın haberine göre, otobüs duraklarının panolarını kiralayan Anadolu Açıkhava Reklamcılık şirketinin yetkilileri, “Afişler asıldıktan sonra görevli arkadaşlarımızın uyarılarıyla toplatmaya başladık.” dedi.

Habere göre şirket yetkilileri, afişler için “tepkiler üzerine değil biz fark edip kaldırdık” derken yerine ise Türk bayrağının asılacağını belirtti.