Mahkum değişimine Türkiye'den kutlama

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Ukrayna ile Rusya arasındaki mahkum değişimini Türkiye'nin memnuniyetle karşıladığını kaydetti.

Mahkum değişimine Türkiye'den kutlama

Sözcü Aksoy, iki ülke arasında bugün gerçekleşen mahkum değişimi hakkındaki soruya verdiği yazılı cevapta, tarafları, yapıcı yaklaşımlarından dolayı kutladı.

Aksoy, “Ukrayna ile Rusya Federasyonu arasında bugün gerçekleştirilen mahkum değişimini memnuniyetle karşılıyoruz. Bu olumlu gelişmenin yaşanmasında emeği geçen, başta Ukrayna ve Rusya Federasyonu liderliği olmak üzere, tüm tarafları yapıcı yaklaşımlarından dolayı kutluyoruz. Türkiye, Ukrayna’nın toprak bütünlüğü ve egemenliğinin korunması temelinde, bölgesinde barış ve istikrarın teminine yönelik tüm çabalara destek vermeyi sürdürecektir.” ifadelerini kullandı.

Rusya ve Ukrayna arasında “35’e 35 formülü” ile toplam 70 mahkum ve tutuklunun değişimi yapılmıştı.

Kerç Boğazı krizi sonrasında Rusya’da tutuklanan 24 Ukraynalı denizcinin de aralarında bulunduğu Rus ve Ukraynalı mahkum ile tutukluların değişimi gerçekleştirilmişti.

Eş zamanlı olarak Moskova ve Kiev’den kalkan Ukrayna ve Rus uçakları taşıdıkları tutukluları ülkelerine getirmişti.

Moskova’daki Vnukova Havalimanı ve Kiev’deki Borispol Havalimanı’nda mahkumlar aileleri ve yakınları tarafından karşılanmıştı.