Mahkemeye zorla götürülen Rasim Ozan Kütahyalı: Tüm gelirimi kaybettim, ailem zora düştü, üzüldüm

Rasim Ozan Kütahyalı hakkında duruşmalara katılmadığı için yakalama kararı çıkarılmıştı. Kütahyalı bugün polisler tarafından mahkemeye götürüldü.

Mahkemeye zorla götürülen Rasim Ozan Kütahyalı: Tüm gelirimi kaybettim, ailem zora düştü, üzüldüm

Beyaz TV’de yayınlanan “Beyaz Futbol” programında, Rasim Ozan Kütahyalı, ırkçı ve belden aşağı ifadeleri ile Boşnak halkına hakaret etmişti. “Halkın bir kesimini sosyal sınıf din mezhep cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama” suçundan yargılanan Rasim Ozan Kütahyalı hakkında duruşmalara katılmadığı için yakalama kararı çıkarılmıştı.

OdaTV’nin haberine göre; Kütahyalı bugün polisler tarafından mahkemeye götürüldü.

“BENİM ÖZELLİKLE BOSNA’YA VE BOŞNAKLARA KARŞI ÖZEL SEMPATİM VARDIR”

Mahkemede ifadesi alınan Kütahyalı, programdaki skandal sözlerini şöyle savundu:

“Programda bana bir şaka yapılmıştı, Ahmet Çakar ‘ben bir çıkayım Rasim’i kusturayım’ dedi. Ben de o sırada dışarıdaydım, etrafıma bir sürü arkadaşım toplandı. O sırada ekşi sözlükte böyle bir şey duymuşlar, onu bana söylediler, sonradan ekranda bunu söyledim, hiç bir kastım yoktu, ondan sonra da özür diledim, kamuoyuna çok detaylı bir özür açıklaması yaptım.

“BOŞNAK KARDEŞLERİMİZİN SEVGİSİYLE KARŞILAŞTIM”

Bu sebeple 20 aydır ekrandan uzağım, dolayısıyla çok ciddi bir sosyal ceza yaptırımı çekmiş durumdayım, tüm gelirimi kaybettim, aile durumum zora düştü, çok üzüldüm. Benim özellikle Bosna’ya ve Boşnaklara karşı özel sempatim vardır, hayatımda en çok gittiğim şehir Saraybosna’dır, Bosna tarihinin ve Aliya İzzetbegoviç’in hayatını gün gün bilen bir insanım. Bu olaydan sonra kendime çok kızdığım için özellikle Boşnak vatandaşlarımızın yaşadığı Bayramyeri Mahallesine gittim, orada bana hiçbir tepki olmadığını gördüm. Bilakis Boşnak kardeşlerimizin sevgisi ile karşılaştım.”