Mahkemeden 'balık ekmek'te yürütmeyi durdurma kararı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Eminönü’nde balık ekmek satan iş yerlerinin boşaltılması için ihtarname göndermişti. Balıkçılar ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin aldığı kararın iptali için İstanbul 4. İdare Mahkemesi'ne dava açmıştı. Bugün ise yürütmeyi durdurma kararı çıktı. Buna göre balıkçılar bir süre daha Eminönü'nde balık ekmek satmaya devam edecek.

Mahkemeden 'balık ekmek'te yürütmeyi durdurma kararı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Eminönü’nde balık ekmek satan iş yerlerinin boşaltılması için ihtarname göndermişti. Balıkçılar ise konuyu mahkemeye taşıyıp yürütmeyi durdurma kararı istemişti. Karar İstanbul 4. idare Mahkemesi’nden çıktı. Buna göre balıkçılar bir süre daha Eminönü’nde faaliyet göstermeye devam edecek.

Sözcü’nün haberine göre; karara ilişkin açıklamalarda bulunan Av. Mehmet Yıldırım, “Yürütmeyi durdurma kararı çıktı. 30 gün içerisinde belediye savunma yapacak. Biz de cevabımızı vereceğiz. Ayrıca biz yeniden Eminönü’ndeki yerleri kiralamak istiyoruz. Bunu konudaki gerekli başvuruları da yaptık. Şuan balık- ekmek satışı devam edecek.” dedi.

Karardan memnun olduklarını dile getiren Tarihi Eminönü Balık Ekmek Kooperatifi Başkanı Arif Hikmet İlke, konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Burayı bir kültür haline getiren bir aile var. Balık ekmek satışı devam edecek. Karardan memnunuz. Ekmeğimiz elimizden gitmiyor.” dedi.