Maduro 72 saat süre vermişti: ABD'li diplomatlar ülkelerine geri döndü

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun ABD'nin diplomatik personeline yaptığı 72 saat içerisinde ülkeyi terk etmeleri yönündeki çağrının ardından, ABD’nin Caracas’taki büyükelçiliğinde görevli diplomatik personelin bir kısmı ABD'ye geri döndü.

Maduro 72 saat süre vermişti: ABD'li diplomatlar ülkelerine geri döndü

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun ABD’nin diplomatik personeline yaptığı 72 saat içerisinde ülkeyi terk etmeleri yönündeki çağrının ardından, ABD’nin Caracas’taki büyükelçiliğinde görevli diplomatik personelin bir kısmı ABD’ye geri döndü.

Venezuela Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, iki ülkenin karşılıklı olarak ticari ilişkilerin ve göçmenlerle ilgili işlemlerin yürütüleceği ofisleri açmak için 30 gün boyunca müzakere yürüteceği bildirildi.

Açıklamada, Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun tanıdığı 72 saatin sona erdiği, 25 Ocak itibariyle ABD’nin Caracas Büyükelçiliğinde görev yapan diplomatik personelin ülkeden ayrıldığı duyuruldu.

Müzakere süreci tamamlanana kadar her iki büyükelçilikte bir kısım diplomatik personelin çalışmaya devam edeceği belirtilen açıklamada, iki ülkenin bu ofisler konusunda bir anlaşmaya varamaması durumunda diplomatik personellerin 72 saat içinde ülkeyi terk etmesi gerektiği vurgulandı.

Açıklamada Bolivarcı Venezuela Cumhuriyetinin ülkenin egemenliğini ve bağımsızlığını savunmaya devam edeceği ifade edildi.