Maçoğlu'na mazbatası verilmedi: Kayyımın 'toplantı' oyunu!

Bugün göreve başlaması beklenen Fatih Mehmet Maçoğlu'na mazbatası "güvenlik" ve "personel yetersizliği" gerekçesiyle verilmedi.

Maçoğlu'na mazbatası verilmedi: Kayyımın 'toplantı' oyunu!

Dersim’de Türkiye Komünist Hareketi’nin de desteklediği DDHD (Dersim Demokratik Halk Dayanışması)’nın adayı olarak girdiği seçimi kazanan Fatih Mehmet Maçoğlu’na mazbatası verilmedi.

Bugün göreve başlaması beklenen Maçoğlu ve belediye meclis üyeleri mazbata teslimi için İl Seçim Kurulu’na gitti. Ancak kurul heyete “güvenlik” ve “personel yetersizliği” gibi gerekçelerle mazbatanın bugün verilemeyeceğini söyledi.

Konuyla ilgili olarak konuştuğumuz bir meclis üyesi, kendilerine konuyla ilgili başka detay verilmediğini belirtirken, “Biliyorsunuz seçim bittikten sonra 5 gün içinde belediye meclis üyelerinin toplantı yapma zorunluluğu var. Yapılanın bundan kaynaklı sıkıştırma yöntemi olduğunu düşünüyoruz. Toplantı yapamama haline sokmak gibi bir durum sözkonusu.” dedi.

Kayyım yönetimi altındaki belediyede yaşanan bu gelişmenin süreci uzatıp belirsizliğe sürüklemeye yönelik olduğu düşünülüyor.

BAŞKAN MAÇOĞLU’NDAN AÇIKLAMA

Gelişme üzerine Başkan Maçoğlu, belediye önünde basına bir açıklamada bulundu. Kendilerine “Bir güvenlik nedeninden dolayı mazbatayı bugün size vermeyi doğru bulmuyorum. Bunu da açıklamak istemiyorum.” denildiğini belirten Maçoğlu, “Yarın sabah mazbata için tekrar geleceklerini bildiren Maçoğlu, “Aldıktan sonra belediyeye yarın kaçta geleceğimizi açıklayacağız. Bunun bir sonraki gün de erteleme ihtimali olabileceği düşüncesiyle böyle düşünüyoruz. Biz bütün çalışmalarımızda olgunluk göstereceğimizi bildiriyoruz. Amacımız hukuk doğrultusunda bize verilen hakkı almaktır.” açıklamasını yaptı.

SEÇİM KURULU: YARIN VERİLECEK

Tunceli Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada ise şu bilgiler paylaşıldı:

“31 Mart 2019’daki Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Tunceli Belediye Başkanı olarak seçilen Fatih Mehmet Maçoğlu’nun mazbatası hazırlanarak 5 Nisan 2019 tarihinde ilgiliye teslim edilecektir.”

Maçoğlu, Ovacık Belediye Başkanı iken 31 Mart yerel seçimlerinde Dersim Belediye Başkanlığı’na aday olmuş, oyların yüzde 32,77’sini alarak belediye başkanı seçilmişti.