Lübnan’da Sünni Hassan Diyab, hükümeti kurmakla görevlendirildi

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, çoğunlukla 14 Şubat bloku'nun desteklediği Hassan Diyab’ı hükümeti kurmakla görevlendirildi.

Lübnan’da Sünni Hassan Diyab, hükümeti kurmakla görevlendirildi

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Hizbullah’ın desteklediği Hassan Diyab’ı hükümeti kurmakla görevlendirmek üzere Cumhurbaşkanlığı’na çağırdı.

Lübnan meclisinde hükümeti kurmakla görevlendirilecek kişinin belirlenmesi için yapılan görüşmeler sona erdi. Hizbullah ve müttefiklerinin desteklediği Hassan Diyab, Meclis’teki 128 vekilden 69’unun oyunu alarak hükümeti kurmakla görevlendirildi.

Şİİ BLOK DESTEKLEDİ

Yeni hükümeti kurmakla görevlendirilen akademisyen Hassan Diyab’ı Lübnan Meclisi’nde 14 Mart Blokunu oluşturan Şii Hizbullah, Emel Hareketi ve Cumhurbaşkanı Avn’ın kurucusu olduğu Özgür Yurtseverler Hareketi destekledi.

BEYRUT AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ’NDE ÖĞRETİM GÖREVLİSİ

Hassan Diyab 2011 yılında kurulan Necib Mikati hükümetinde Yüksek Eğitim ve Öğretim Bakanlığı görevini üstlenmişti. Beyrut’ta Sünni bir ailenin çocuğu olarak 1 Haziran 1959’da dünyaya gelen Hassan Diyab, evli ve 3 çocuk babası. İletişim fakültesinden mezun olduktan sonra elektronik bölümünden yüksek lisans ve bilgisayar mühendisliğinden de doktora yapan Diyab, 1985 yılından bu yana Beyrut Amerikan Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmalarına devam ediyor.