'Lokantama kendi adımı verdim' dedi ama...

Manisa'da bir restoranın tabelası, 'et'i oluşturan harfleri farklı renkle yazılmış 'Muhammet' yazısının "İslam dinine saygısızlık" olduğu iddiasıyla tepki görmesi nedeniyle kaldırıldı.

'Lokantama kendi adımı verdim' dedi ama...

AKP’ye yakınlığıyla bilinen televizyon programcısı Bekir Develi, Kula’da faaliyet gösteren bir lokantanın ‘Muhammet’ isimli tabelası için Twitter hesabından “Bu rezalet Manisa’nın Kula ilçesindeki basit bir lokantaya ait. İkaz eden vatandaşlara ‘Elinizden geleni ardınıza koymayın’ diyecek kadar pervasızlarmış. Bi yayalım mı dostlar” yazdı.

Develi’nin tepkisinin ardından konu gündem haline gelince Kula Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personeli bu sabah lokantayı denetledi. MHP’li belediyenin ekipleri tarafından yapılan “incelemeler”in ardından sözkonusu tabela, zabıtalar tarafından indirildi.

Kendi isminin Muhammet olmasından dolayı lokantaya bu ismi verdiğini söyleyen işletmeci Muhammet Kurnaz, önceki yıllarda ‘Nil’ lokantası olarak hizmet verdiklerini, 3 yıl önce iş yerinde yapılan tadilat çalışmalarının ardından isim değişikliği yaptıklarını söyledi. Hiçbir kötü düşünce gözetmeden kendi ismini lokanta ismi olarak kullandığını ifade eden Kurnaz, babası ile birlikte 18 yıldır aynı yerde hizmet verdiklerini belirtti.