Liselilerden staj açıklaması: Sömürü öldürüyor

Sosyalist Liseliler, geçtiğimiz gün staj sömürüsü sebebiyle hayatını kaybeden Fatih Çiftçi için bir açıklama yayımladı.

Liselilerden staj açıklaması: Sömürü öldürüyor

Sosyalist Liseliler, geçtiğimiz gün KGS Makine’de staj sömürüsü sebebiyle hayatını kaybeden 18 yaşındaki sıra arkadaşı Mehmet Fatih Çiftçi için bir açıklama yayımladı.

Bu bir cinayettir! Staj adı altında biz meslek liselileri patronların kucağına gözünü kırpmadan iten Milli Eğitim Bakanlığı ve iş yerinin patronu bu olayın bizzat sorumlularıdır. Staj yapmayı toz pembe bir “işi öğrenme dönemi” olarak nitelendiren Milli Eğitim Bakanlığı, yarattığı tabloya bakmalıdır” diyen Sosyalist Liseliler, liselilerin iş cinayetlerine kurban gitmesini vurgularken, “Gerici eğitiminize ne kadar karşı duruyorsak, staj sömürünüze, sıra arkadaşlarımızın “öldürülmesine” de sessiz kalmayacağız! Gericilere, patron sevdalısı “katillere” karşı bir adım ileri çıkacağız! Sen de bize katıl, çalınan geleceğimizin, elimizden alınan yaşamlarımızın hesabını beraber soralım!’’ diyerek tüm sıra arkadaşlarını mücadeleye çağırdı.

Staj Sömürüsü Öldürüyor” başlıklı açıklamanın tamamı ise şöyle:

“Tarsus – Adana karayolu üzerinde bulunan KGS Makine adlı iş yerinde staj yapan Adana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Fatih Çiftçi bir iş makinesinin altında kalarak ağır yaralandı. Ardından götürüldüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Bu bir cinayettir! Staj adı altında biz meslek liselileri patronların kucağına gözünü kırpmadan iten Milli Eğitim Bakanlığı ve iş yerinin patronu bu olayın bizzat sorumlularıdır. Staj yapmayı toz pembe bir “işi öğrenme dönemi” olarak nitelendiren Milli Eğitim Bakanlığı, yarattığı tabloya bakmalıdır.

Onlar bizleri patronların kucağına ittirir, maaşın yalnızca hayalini kurdururlar, yeri gelir bu şekilde canımızı alırlar. Sessiz kalmayacağız!

Gerici eğitiminize ne kadar karşı duruyorsak, staj sömürünüze, sıra arkadaşlarımızın “öldürülmesine” de sessiz kalmayacağız! Gericilere, patron sevdalısı “katillere” karşı bir adım ileri çıkacağız!

Sen de bize katıl, çalınan geleceğimizin, elimizden alınan yaşamlarımızın hesabını beraber soralım!”