'Liseliler Üretiyor' yarışması sonuçlandı

Lise gençliğinin umudun insanda olduğunu hatırlatmak, emek için üretmek ve memleketin güzelliklerinin yağmalanmasına göz yummamak amacıyla düzenlediği yarışmada sonuçlar belli oldu.

'Liseliler Üretiyor' yarışması sonuçlandı

Sosyalist Liseliler’in düzenlediği “Emek, Umut, Memleket için Liseliler Üretiyor” başlıklı yarışmanın sonuçları açıklandı.

Sonuçları sosyal medya hesapları üzerinden duyuran Sosyalist Liseliler, “Emeğimizle ördüğümüz geleceğimiz, umudumuzla kazanacağımız eşit ve özgür yarınlarımız için, her daim yağmaya karşı sahip çıkacağımız memleketimiz için “Liseliler Üretiyor” yarışmamıza katılan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ederiz” dedi.

Dereceye girmeye hak kazanan liseliler, katılım sağladıkları dallara göre şöyle açıklandı:

“Emek, umut, memleket için Liseliler Üretiyor!” Yarışması Öykü dalında gönderilen çalışmalar arasında adaylardan birinciliğe Leyla Balduz değer görülmüştür.

Seçici kurulun değerlendirmesi: “Hayatta, her şeye rağmen, umut vardır…”

On beş yaşındaki Leyla Balduz adlı katılımcımızın ülkemizin yaşadığı en önemli sosyal olaylarından birini, bir çocuk gözünden hayalleriyle pekiştirerek öyküleştirmiştir. Dilini içrek kullanmış ve aşırıya kaçmamıştır. Okura karşı samimiyeti ve içten davranmış, günümüzde öneme alınmayan ağaç ve doğa sevgisini canı pahasına korumak için de olsa gündeme taşıyarak soyutlamalarla işlemiştir. Üzerine gittiği ve çok çalıştığı takdirde, ileride edebiyatımızda bir ışık olabilir.

Seçici kurul yarışmaya çalışmalarını gönderenler arasında Arjin Avcı, Asya Su Şen, Ebru Özsoy ve Azat Şimşek’in metinlerin öykü bütünlüğü, karakter yaratımı ve mekânı güzel işlemesi nedeniyle; dile biraz daha dikkat etmelerini, diyaloglarını geliştirmesini önerir ve yarışmaya katılan gençlere emekleri için teşekkür eder.

“Emek, umut, memleket için Liseliler Üretiyor!” Yarışması Şiir dalında gönderilen çalışmalar arasında adaylardan birinciliğe değer bir ürün görülmemiş ise de seçici kurul Ali Mete Özyılmaz, Ekin Koç, Bora Çolakoğlu, İlayda Orhan, Mustafa Yalçınkaya ve Şüheda Nur Arısoy’un çalışmaları özgürlük, emek, insan sevgisi gibi değerleri içermesi, yalın ve özgün bir şiire açılabilecek dil kullanmaları nedeniyle dikkate değer bulunmuştur.

“Emek, umut, memleket için Liseliler Üretiyor!” Yarışması Fotoğraf dalında, ise 1. Rabia Türkeş, 2. Yasemin Petorak, 3. Doğukan Tuna çalışmaları değer görülmüştür.