Liseli gençliğin dergisi Sosyalist Liseliler’in 17. sayısı çıktı!

"Eğitimde Devrim Gerek" kapağıyla yayımlanan Sosyalist Liseliler dergisinin yeni sayısında Tarihten İzler, Spor, Teknoloji ve Bilim, Genç İşçi ve Anlatıyoruz yeni eklenen bölümleri de yer alıyor. 

Liseli gençliğin dergisi Sosyalist Liseliler’in 17. sayısı çıktı!

Liselilerin dergisi yeni tasarımı ve yeni içerikleriyle sıralarda ve alanlarda okurlarıyla buluşuyor.

“Eğitimde Devrim Gerek” kapağıyla yayımlanan Sosyalist Liseliler dergisinin yeni sayısında Tarihten İzler, Spor, Teknoloji ve Bilim, Genç İşçi ve Anlatıyoruz yeni eklenen bölümleri de yer alıyor.

Derginin ‘Memleket’ bölümünde kriz, işsizlik gibi ülke sorunları ve liselilerin geleceksizliği ele alınıyor.

Eğitim sayfalarında AKP iktidarının eğitimi getirdiği nokta irdelenirken, MEB’in yeni projesi HEY’e de değiniliyor.

Kızıl Kara bölümünde iki farklı düzendeki devlet sistemi inceleniyor; Kızıl bölümünde Sosyalist, Kara bölümünde ise Kapitalist devlet tarzı inceleniyor.

Derginin yeni bölümlerinden Tarihten İzler’de Türkiye’nin NATO’ya dahil oluşu masaya yatırılıyor.

Sorularla Sosyalizm bölümünde ‘Sosyalizmde çocuk eğitimi nasıldı?’ sorusu cevaplanıyor.

Kültür Sanat bölümünde Ruhi Su’nun biyografisine yer verilen dergide, Spor bölümünde ise liseliler ‘Sosyalizmde spora bakış nasıldı?’ sorusunu yanıtlamışlar.

Teknoloji ve Bilim kısmında ‘Kapitalizmin eğitim ölçeği’ başlıklı bir yazı kaleme alınırken; Genç İşçi bölümünde Meslek Liselilerin özelinde gelecek sorunu işlenmiş.

Sizden Gelenler ve Anlatıyoruz bölümlerini de içeren yeni sayı okullarda, alanlarda yerini aldı.

Liselerde eşitlik özgürlük ve sosyalizm mücadelesini büyüten Sosyalist Liseliler dergisinin arka kapağında ise 68 kuşağının gençlik önderlerinden Harun Karadeniz’in elinde megafonlu Taksim anıtının üzerinde bir fotoğrafı ile “Okumuş insan emekçi halkına karşı sorumludur!” sözüne yer verilmiş.