Libya'da UMH Erdoğan'ın askeri yardım önerisini kabul etti

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin (UMH), Türkiye’yle imzalanan askeri işbirliği muhtırasının yürürlüğe girmesini onayladığı belirtildi.

Libya'da UMH Erdoğan'ın askeri yardım önerisini kabul etti

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin (UMH), Türkiye’yle imzalanan askeri işbirliği muhtırasının yürürlüğe girmesini onayladığı belirtildi. Öte yandan Arap basınında yer alan iddialara göre UMH, Ankara’nın askeri destek önerisini kabul etti.

Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin yaptığı açıklamada, “Bakanlar Kabinesi, acil toplantıda, Türkiye ile güvenlik alanında işbirliğini öngören mutabakat muhtırasının yürürlüğe girmesini onayladı” dendi.

UMH TÜRKİYE’NİN YARDIM TEKLİFİ KABUL ETTİ

Al-Arabiya televizyonu, Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin, Türkiye’nin askeri yardım teklifini kabul ettiğini belirtti.

Haberde, “Birleşmiş Milletler tarafından tanınan Ulusal Mutabakat Hükümeti, Türkiye’nin askeri ve lojistik destek teklifini kabul etti, çünkü General Hafter’e bağlı güçlerin saldırısını püskürtmeye çalışıyor” dendi.

ASKERİ ÇÖZÜMDEN YANA DEĞİLİZ

Ortadoğu Araştırmaları Merkezi (ORSAM) tarafından düzenlenen “Libya Krizi ve Türkiye-Libya İlişkileri” başlıklı konferansta konuşan Türkiye’nin Libya Özel Temsilcisi ve AKP Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Libya’daki krize ilişkin, “Biz, askeri çözümden yana değiliz. Kesinlikle Libya’da siyasi kriz var ve bu krizin siyasi olarak çözülmesi ve bunun yolunun da diyalog olduğunu başından beri söyledik” dedi.