Libya'da Hafter'e bağlı güçler Türk mürettebatlı gemiye el koydu

General Halife Hafter bağlı Ulusal Libya Ordusu’na ait bir deniz muharebe aracı, Libya karasularında, ülkenin doğusundaki Derne açıklarında Türk mürettebatlı gemiyi alıkoyarak Ras El Hilal Limanı’na çekti

Libya'da Hafter'e bağlı güçler Türk mürettebatlı gemiye el koydu

General Halife Hafter bağlı Ulusal Libya Ordusu’na (ULO) ait bir deniz muharebe aracı, Libya karasularında, ülkenin doğusundaki Derne açıklarında gemiyi durdurdu.

Reuters’ın haberine göre ULO Sözcüsü Ahmed Mismari, İngiliz haber ajansına yaptığı açıklamada, denetim ve yükünün teyidi için geminin Ras El Hilal Limanı’na çekildiğini söyledi.

TÜRK MÜRETTEBATIN PASAPORTLARI PAYLAŞILDI

Hafter güçleri, geminin durdurulduğu anları ve sorgulama görüntülerini yansıtan bir videoyu Reuters haber ajansına verdi. Ayrıca üç Türk mürettebatın pasaportlarının fotoğrafları da Reuters’la paylaşıldı.

Sosyal medyada geminin petrol taşıyan bir tanker ya da kuru yük gemisi olduğu yolunda muhtelif iddialar var.

‘TÜRKİYE’ İHVANCI LİBYA MUTABAKAT HÜKÜMETİNİ DESTEKLİYOR

General Halife Hafter, Libya’nın yarısından fazlasını kontrol ederken, Türkiye ülkenin küçük bir bölümünde kontrol sahibi olan Müslüman Kardeşler yanlısı Ulusal Mutabakat Hükümeti’ni destekliyor.

UMH Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan geçen ayın sonunda İstanbul’da bir araya gelmiş ve “deniz yetki alanlarının sınırlandırılması anlaşması” ve “güvenlik ve askeri işbirliği mutabakat muhtırası” imzalamıştı.