Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti: Trablus'a saldırı artarsa Türkiye'den askeri destek isteyeceğiz

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti, Trablus'ta savaşın tırmanması durumunda Türkiye'den askeri destek isteyeceklerini açıkladı.

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti: Trablus'a saldırı artarsa Türkiye'den askeri destek isteyeceğiz

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti adına açıklama yapan İçişleri Bakanı Fethi Başağa, bugün gündeme gelen Türk askerlerin Libya’ya gönderilmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Libya’da Birleşmiş Milletler (BM) tarafından tanınan Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin İçişleri Bakanı Fethi Başağa, başkent Trablus’a yapılan saldırıların şiddeti artarsa, Türkiye’den resmi olarak askeri destek isteyeceklerini ifade etti.

“Libya Ulusal Ordusu lideri Emekli General Halife Hafter’in bir meşruiyet olmadan ülkenin havalimanlarını yabancı güçlere peşkeş çektiğini” ifade eden Başağa, “Halkımızı ve güvenliğimizi savunmak için Türkiye, Tunus ve Cezayir’le birlikte aynı ittifakta olacağız” diye ekledi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bugün yaptığı açıklamada “Meclis açılır açılmaz ilk iş asker gönderme tezkeresini Meclisimize sunacağız. Meclis’ten bu tezkereyi geçirip davete icabet edeceğiz. Biz ülkenin meşru hikümetinin yanında davete icabet ediyoruz.” demişti.