Leyla Güven'e destek eylemine polis saldırısı

Açlık grevindeki DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’e destek olmak için evinin önüne gelen ve aralarında HDP’li milletvekillerinin de olduğu gruba polis saldırdı.

Leyla Güven'e destek eylemine polis saldırısı

Açlık grevindeki DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’e destek olmak için evinin önüne gelen ve aralarında HDP’li milletvekillerinin de olduğu gruba polis saldırdı.

Aralarında HDP milletvekilleri Rıdvan Turan, Tülay Hatimoğulları, Semra Güzel, Dersim Dağ, Musa Farisoğulları ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Selçuk Mızraklı’nın da olduğu grup 85 gündür açlık grevinde olan Leyla Güven’e destek için yürüyüş gerçekleştirdi.

Güven’in evinin önüne gelen kitle “Leyla Güven onurumuzdur” sloganları attı. Güven, kendisini desteklemeye gelenleri pencereden selamladı. Slogan atılmasıyla birlikte aralarında vekillerin de olduğu kitleye polis tazyikli suyla müdahale etti.

Polis müdahalesinin ardından HDP’li vekiller Güven’in evine gidip kapıda dayanışma dileklerini iletti.

Güven’in kızı Sabiha Temizkan saldırı sonrası sosyal medyadan şu sözleri paylaştı:

”Annem #LeylaGüven’in açlık grevinin 85. gününde evimizin önünde çekildi bu görüntüler. Sadece anneme ‘yanındayız’ demek istediler. Eriyen bedeniyle çıkıp selamlamak istediği insanlara tazyikli su ile saldırdı polis. Annem çok üzgün ama ‘Bu dayanışmayı kıramayacaklar’ diyor.”