Lavrov'dan Suriye Anayasası açıklaması

Sürecin başarısız sonuçlanmasını isteyen çok taraf var

Lavrov'dan Suriye Anayasası açıklaması

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye Anayasa Komitesi’nin çalışmasının engellenmesi yönünde tehditlerin olduğunu belirterek. “Sürecin başarısız sonuçlanmasını isteyen çok taraf var. Bu durumda, Suriye’ye askeri müdahalede bulunma yönündeki eylemler haklı gösterilebilecek” dedi.

Sergey Lavrov, Nepal Dışişleri Bakanı Pradeep Kumar Gyawali ile başkent Moskova’daki görüşmesinin ardından düzenlediği basın toplantısında, Suriye Anayasa Komitesi’nin görüşmelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Lavrov, Komitenin ilk toplantısının olumlu yönde gerçekleştiğini kaydederek, “Taraflar, bu aşamada komitenin işleyişiyle ilgili bütün konularda mutabık kaldı” diye konuştu.

Batı ülkelerinin, Suriye Anayasa Komitesi sürecini daha önce engellemeye çalıştığını savunan Lavrov, sözlerine şunları ekledi:

“Komitenin çalışması sürecinin engellenmesi yönünde her zaman tehdit var. Suriye Anayasa Komitesi sürecinin başarısız sonuçlanmasını isteyen çok taraf var. Bu durumda, Suriye’ye askeri müdahalede bulunma yönündeki eylemler haklı gösterilebilecek.”