Lavrov: ABD'nin bölgede her adımına karşılık vereceğiz

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Amerika Birleşik Devletleri'nin bölgede yeni bir füze savunma sistemi yerleştirme girişimini cevapsız bırakmayacaklarını söyledi.

Lavrov: ABD'nin bölgede her adımına karşılık vereceğiz

Roma ziyaretinde İtalya Dışişleri Bakanı ile cuma günü yaptığı görüşme sırasında konuşan Lavrov, “Her adımı ayna gibi geri yansıtacağız” diyerek atılacak her adımın Rusya tarafında bir karşılığı olacağını kaydetti.

Rusya ‘Orta menzilli Nükleer Güç Anlaşması’nın (INF) Ağustos ayında sona erdirilmesi sonrası kısa ve orta menzilli nükleer füzeler konusunda Avrupa’da bir moratoryum teklif etmişti.

YAPTIRIMLARA DA KARŞILIK VERİLECEK

Lavrov ayrıca ABD’nin bazı Ruslara ve Rus şirketlerine yönelik siber suçlar işledikleri gerekçesi ile yaptırım uygulanmasını da ‘propaganda saldırısı’ olarak nitelendirdi ve Moskova’nın buna da karşılık vereceğini ifade etti ancak bu karşılığın ne şekilde olacağını belirtmedi.

EVİL CORP’UN MAL VVARLIĞI DONDURULDU

ABD’li yetkililer son olarak Evil Corp. adında bir şirkete siber suç çetesine olduğu iddiasıyla operasyon düzenlemiş ve grubun liderini gözaltına almanın yanı sıra bu kişiyle iltisaklı 17 kişinin daha mal varlıklarını dondurmuştu. Toplamda 100 milyon dolarlık bir varlığın dondurulduğu duyuruldu.

SOÇİ MUTABAKATI

Sergey Lavrov, Türkiye ile Rusya arasında ekimde Soçi’de varılan mutabakatın uygulandığını vurgulayarak, “Mutabakatın uygulanması, Suriye’deki durumu istikrara kavuşturdu” diye konuştu.

LİBYA’NIN SORUMLUSU MACERACI NATO

Libya’da durumun kötüleştiğine dikkati çeken Bakan Lavrov, “Libya’nın egemenliği, NATO’nun maceralarıyla baltalandı. Ülke hala bölünmüş durumda. Çatışmalar, ülkede hala devam ediyor” ifadelerini kullandı.